01.12.2018
THE KUTIMANGOES
Koncerten er afholdt
Facebook event

Danske The KutiMangoes begejstrer anmeldere, radioværter og publikum fra London til Ouagadougou.

2017 bød på 2 DMA nomineringer, Roskilde Festival, U-landskalender og udsolgte europæiske turnéer. I 2018 rammer bandet landevejene i Danmark, Tyskland, Spanien og England.

Med anmeldelser som “De er en fusion af jazz og afrobeat der går op i en højere enhed” (Tjeck, Roskilde Festival) og “Et af klodens hotteste afro bands…Autenticitet handler mere om attitude end om oprindelse” (Kieler Nachrichten),  samt liveoptrædener på Roskilde Festival, BBC og overalt i Tyskland, er det københavnske band i dén grad klar til at ramme de danske spillesteder i december.

The KutiMangoes blev dannet i 2012 af Gustav Rasmussen og Michael Blicher. Med en sound, der trækker på både Fela Kuti og Charles Mingus var deres mål ikke at forsøge at lyde som afrikanske musikere (hvordan kunne de også det?) men at blande kulturerne og skabe en ny, global lyd. Debutalbummet ”Afro-Fire” blev nomineret til 5 Danish Music Awards og vandt priserne for “Best World Music Album” og “Best World Music Track” og bragte bandet på turné i Europa, Afrika, Asien og Mellemøsten såvel som Danmark.

I November ’16 udkom “Made in Africa”, indspillet i det uroplagede Burkina Faso og Mali. Albummet har fået store roser (“bedre end den fænomenale debut” – 5/6 Gaffa), blev nomineret til den prestigefyldte “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” samt 2 DMA og bliver spillet flittigt verden over på bla. BBC, RFI, WDR, WNYU. Sangen “Tolma” fra albummet blev udvalgt som årets sang til børnenes U-landskalender 2017 og flittigt spillet på DR TV.

Med på rejsen til Vestafrika fulgte dokumentarist Anders S. Jepsen, hvis film om bandet “Bamako Play” havde premiere på DFIs “Musik film festival” samt vandt prisen for “Best mixed genre documentary” ved New York Jazz Film Festival.

“Musikken bliver levende for os når vi deler den – både ved at skabe den sammen med andre og ved at dele den med vores publikum” – udtaler Gustav Rasmussen og fortsætter: “Det er én af grundene til at vi forelskede os i afrikansk musik for længe siden – for dens måde at forene krop, hjerte og øre og for dens tradition der forener alle der deltager.”

The KutiMangoes har turneret over hele verden, bla. Reeperbahn Festival (DE), Jarasum Int. Jazz Festival (S. Korea), Copenhagen Jazz Festival (DK), Jazz à Ouaga (BF), OCT-Loft Festival (C), Reykjavik Jazz Festival (I), Jazzy Koun Ben (Mali), Funkhaus Europa Silvesterparty (DE), Roskilde Festival (DK) mfl.