01.01.1970
TEMPLE OF DOOM: SKILTRON (AR) + FEJD (SE)
Koncerten er afholdt
Facebook event

Temple of Doom skyder efterårsæsonen i gang med folk metal fra Argentina og Sverige.

Det førende folkemetal band i Sydamerika, SKILTRON, blev dannet i Argentina 2004. Gennem de sidste 13 år, har SKILTRON fået masser af anerkendelse inden for Folk og Metal scenen, som et af scenens referencepunkter.

Bandets debutalbum, “THE CLANS HAVE UNITED” (Det første folkemetal album nogensinde i Argentina), udkom i 2006 på det europæiske pladeselskab UNDERGROUND SYMPHONY. I 2008 udgav SKILTRON deres andet album “BEHEADING THE LIARS” og to år senere, 2010, deres tredje album “THE HIGHLAND WAY”. Hver album har fortsat udviklet bandets unikke stil og lyd. Det fjerde album “INTO THE BATTLEGROUND” blev udgivet i juli 2013 af det tyske pladeselskab HELLION RECORDS, efterfulgt af en europaturne der blandt andet sendte dem på festivaler som HEADBANGERS OPEN AIR (D) og BLOODSTOCK (GB), hvor de delte scene med SLAYER, AVANTASIA, KING DIAMOND og ACCEPT med flere.

I 2012 lavede SKILTRON deres første koncert i Europa med MARTIN WAKLYIER (tidl. SABBAT & SKYCLAD) som gæstesanger. I 2014 spillede SKILTRON i Europa igen, denne gang på festivaler som HORNERFEST og DONG OPEN AIR, sammen med bands som ANNIHILATOR, GRAVE DIGGER og ARCH ENEMY. 2015 var en milepæl for bandet, da de spillede på WACKEN OPEN AIR, som det første argentiske band nogensinde, sammen med JUDAS PRIEST, RUNNING WILD, SAVATAGE og mange flere, samt flere festivaler og en Englands-tour i september.

Det seneste album “LEGACY OF BLOOD” blev udgivet i 2016 af TROLLZORN RECORDS og blev efterfulgt af en kæmpe Europa-tour med 50 shows i 20 lande på 2 måneder. I starten af 2017 spillede SKILTRON for første gang i Japan, hvor de lavede 3 shows med EQUILIBRIUM og SUIDAKRA.

Svenske Fejd blev dannet i 2001 som en slags fusion af folkemusikduoen Rimmerfors og metalbandet Pathos. Rimmerfors spillede folkemusik med undertoner fra middelalderen udført på nutidige instrumenter. Sammen med metalvennerne i Pathos skabte brødrene Rimmerfors et band hvor det bedste fra begge verdener, folk og metal, blev kombineret.

Fejd betragtes i dag som et af de mest stildannende bands indenfor folkemetal. De har siden 2001 spillet på et flertal internationale festivaler såsom Wacken, Summer Breeze og Montreux Jazz Festival. Bandet har gennem de sidste år haft travlt med Europaturneer og desuden høstet flere millioner plays på streamingtjenester som Spotify. I 2016 udkom Fejds fjerde album ”Trolldom”.

 

“…Folk metal doesn’t get much more authentic than with Fejd and Trolldom is a very worthy addition to their back catalogue!”

– Alex Melzer, The Metal Observer

 

” …Fejd are about as close to a definition of “folk metal” as it gets…”

– www.folk-metal.nl