05.10.2016
Lyngby-Taarbæk Jazzklub præsenterer: Marilyn Mazur Group
Koncerten er afholdt

 

marilyn_mazur_group_pressphoto_by_stephen_freiheit 620

Lige siden Miles Davis ringede en sen nattetime midt i ’80erne og spurgte om hun ville med på turné, har Marilyns musikalske karriere været en perlerække af internationale højdepunkter. Først nogle år på verdensturné med Miles, derefter med Wayne Shorter, siden med Jan Garbarek Group. Og oven i dette Jazzpar prisen i 2001, Downbeat nomineringer, Christain Braad Thomsens roste dokumentarfilm “Queen of Percussion”, den norske Telenors Kulturpris, og I januar 2008 fulgte endnu et højdepunkt og opfyldelsen af en drøm: Marilyn’s solo cd “Elixir”

Med Jan Garbarek som gæstesolist udkom på ECM. Herefter var hun artist in residence på Molde Jazz Festival og modtog i 2010 Eurocore JTI Jazz Award.

Marilyn har de sidste år koncentreret sig om sin egen originale musik og forener i dag komposition med koncerter verden over med sine forskellige grupper. I Marilyn Mazur Group har hun samlet nogle af sine nærmeste musikalske venner: den energiladede svenske guitarist Krister Jonsson, der de sidste år har været en af Marilyns foretrukne, Klavs Hovman – hendes baspartner gennem mere end 30 år, der samler gruppen med sit sikre groove, og Fredrik Lundin, en af danmarks mest stilsikre, markante og kreative saxofonister, der nyligens afholdt sit 25 års jubilæum som aktiv spiller på den skandinaviske jazzscene.

Marilyn Mazur Group udgav i december 2010 dobbelt CD’en Tangled Temptations & The Magic Box, hvor den ene CD er en studieindspilning og den anden er en liveindspilning af Marilyns musik til teaterforestillingen Tigger Operaen som Cantabile 2 opførte sammen med Marilyn Mazur Group.

Marilyn Mazur spiller poetisk og mangefarvet groovebaseret musik fuld af energisk og dramatisk spilleglæde. Hun nyder når musikken skifter mellem at være telepatisk følsom og voldsom og kraftfuld, og bag sit slagtøj spinner hun et væveri af smukke klange og mystiske grooves. Det er intens, nærværende og melodisk musik, hvor kommunikationen og øjeblikkets inspiration er afgørende for hvilken retning musikken går.

Line up:

Marilyn Mazur / Percussion & trommer

Fredrik Lundin / Tenorsax & basfløjte

Krister Jonsson / Guitar

Klavs Hovman / Bas

www.lyngbyjazz.dk