06.10.2018
NIVE & THE DEER CHILDREN + SUPPORT: DEERBORN
Koncerten er afholdt
Facebook event

Nive & The Deer Children

Grønlandsk indie / folk

Nive Nielsen (Grønland) udgav i 2012 sit debutalbum ‘Nive Sings!’. Albummet er produceret af engelske John Parish, der bl.a. er kendt fra sit mangeårige samarbejde med PJ Harvey. Samme år modtog Nive Nielsen også Kronprinsparrets Stjernedryspris.

I sin motiveringstale sagde H.K.H. Kronprinsen: “Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde/sangskriver, som med stor selvfølgelighed har turneret de sidste par år i udlandet, især i USA og Canada. Nive Nielsen blander sin etniske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. Om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på den mest hippe scene i Los Angeles, gør ingen forskel. Nive Nielsen repræsenterer et rigtig godt bud på en ny grønlandsk identitet: Styrke og åbenhed. Vi håber, at stjernedrysprisen vil inspirere Nive Nielsen til nye musikalske landevindinger. Tillykke!”

Den 1. februar 2016 udkom Nives 2. album ’Feet first’. Albummet er optaget i perioden fra 2012 til 2015 og både i Grønland, Belgien, England og i fem forskellige stater i USA. Nive Nielsen fortæller, at hun følte, at det var af meget stor betydning for hende at rejse for at lave ’Feet first’. ”Jeg følte, at hvis jeg konstant ændrede mine omgivelser og ikke blev hængende ét sted, så blev jeg også konstant udfordret til at forandre min opfattelse af tingene og ikke blive hængende ved bare én idé. Jeg ønskede bare, at disse sange skulle vokse sammen med mig på mine rejser”, fortæller Nive om musikken, der har udviklet sig siden debuten, til sin helt egen udgave af grønlandsk indie americana folk.

Nive turnerer både i Europa og USA med sit band The Deer Children og med udgivelsen af hendes 2. CD satses der på, at det danske publikum skal lære Nive og hendes band at kende. Instrumenteringen på live koncerterne er ukulele-guitar, sav, trommer, keys, bas, akk guitar, horn, evt. cello, melodika og klokkespil – eller “glockenspil”, som Nive kalder det! En fantastisk og anderledes live oplevelse.

Historien og biografien om den grønlandske folk-pop-sanger Nive Nielsen overgår fiktion. Selv et hold af de bedste børnebogsforfattere i verden ville ikke kunne forfatte hendes historie, som bl.a. indebærer en rolle i Hollywood filmen ’The New World’ overfor Colin Farrell. Hun er Inuit – eller Inuk – indfødt grønlænder, og der er dagslys døgnet rundt hele sommeren, der hvor hun bor. Og så den der med, at første gang Nive optrådte i Danmark, var det på nationalt TV og foran den danske dronning!

Et par facts mere:

Nive Nielsen kan blandt andet ses i Ridley Scotts nye serie, The Terror (2018).

Nive Nielsen vandt en IMA Independent Music Award i USA (2012) og blev nomineret til en Scandinavian Grammy, arbejdede sammen med Tchad Blake, Howe Gelb & John Parish and Friends fra indiebands som The Black Keys og Wolf Parade.

 

 

Deerborn

Det danske band Deerborn er lige dele moderne og traditionel folk rock, dark americana, indie, alt. country og ren og uforfalsket rock musik. Bandet har rødderne solidt plantet i den sorte rockmuld, hvilket giver sig til kende i den energi der skinner igennem ved bandets live koncerter. Bandet så dagens lys under en grøn presenning på en lille lejrplads i Hesbjerg skovene, da Lasse Nørby og Daniel Buchwald var stukket af fra byens larm kun bevæbnet med mad og drikke og et par akustiske guitarer. Sangene kom til verden, og kort tid efter var Deerborn en realitet.

Medlemmerne har alle en fortid på metal/hardcore-scenen (Ave, Rock Hard Power Spray, Swindler m.fl.). Med melodiske og dystre guitarpassager og en insisterende vokal beviser kvintetten, at de mestrer ren og uforfalsket rockmusik, hvor der også levnes plads til afdæmpede og eftertænksomme stunder. De placerer sig et sted mellem My Morning Jacket, Neil Young og Pearl Jam. Sammen udgør de et af de mest spændende navne indenfor dansk indierock i øjeblikket, og er et band der bestemt ikke er bange for at fortælle om livets skyggesider.

Deerborn har udgivet tre singler (Crash and Burn, Death At Your Door og Awaken) fra deres anmelderroste debutalbum ’Crash And Burn’, som alle sammen har opnået internationalt airplay i Canada, Frankrig, Tyskland og UK.

Deerborn spillede på dette års Reeperbahn Festival i Tyskland og spiller resten af året udvalgte koncerter i Danmark.