07.03.2020
KLAUS HANDSOME & GADENS LØSE FUGLE + support: Skifting
Koncerten er afholdt
Facebook event

Legenden og troubadouren Klaus Handsome har sammen med fire af medlemmerne fra Saybia dannet et nyt orkester, og de kalder sig Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle – bandnavnet er en slet skjult reference til Gasolin’ sangen ‘ Hva’ gør vi nu – lille du’!

Bandet er et nyt dansksproget foretagende, og parterne mødte hinanden første gang i 2016 hvor Klaus Handsome supportede for Saybia på Gæstgiveren i Allinge. Det skulle vise sig at være et særdeles positivt møde, samt blive starten på et mere omfattende samarbejde, for i 2017 inviterede ‘Saybiadrengene’ Handsome i deres studie, for at indspille en af hans sange, med henblik på en singleudgivelse. Medstifter af Saybia Søren Huss, var i fuld gang med sit næste soloalbum, så resten af orkesteret havde dermed tid på hånden til musikalsk leg, og med udgangspunkt i Handsome’s medbragte sange, tog den ene indspilning hurtigt den anden, og snart taltes der ikke længere om at indspille en single sammen, men et helt album, samt danne et orkester. Klaus havde vist sig, at være en ideel samarbejdspartner, med hans altomfavnende sind, dansksprogede lyrik og folkelige udtryk. ‘Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle’ var på kort til blevet en realitet.

Bandets første udgivelse udkom fredag d. 26 April 2019, og genren ligger i pop/rock/folk universet, og med en knivspids af alt der er godt, formår de virkelig at sætte deres eget præg på genrerne.

Klaus Handsome & Gadens Løse Fugle er:

Klaus Handsome : Sang & Guitar

Jess Jensen : Keys & Kor

Kasper Rasmussen : Guitar & Kor

Jeppe Knudsen : Bas

Palle Sørensen : Trommer

Skifting er ikke som andre. De tør at stå ved, at tidsbegrebet kun er en størrelse, små entiteter som mennesker hænger sig i. Når bandet rammer Templet står de på kanten af udgivelsen af deres 3. udgivelse Skyggemarker der har release i april 2020.

Pladen udgives af selskabet Underklang Records, der har følgende fortælling om bandet

”…som var de sprunget ud af en anden dimension, pisker Skifting lytteren rundt i manegen hvor der skabes et stærkt international lydbillede med inspirationer fra psych, garage/spacerock kombineret med elementer fra shoegazeuniverset…”

På mange måder har Skifting genfundet lyden fra fortiden og presset den langt ind i fremtiden – og det manifesterer sig i særdeleshed live! Grunden bliver lagt af en trommeslager med rødder fra progmetal, der i en sælsom forening med en frit og originalt-spillene bassist, overbevisende skaber puls og nerve. Læg dertil to guitarer, hvor den ene bevæger sig fra sylespids picking, dyb overdrive over tremelo og delaylandskaber, og flettes sammen med den anden der til tider bevæger sig rundt i ekkodale langt væk fra virkeligheden.

Rock, kraut, garage og psych smelter sammen i en malstrøm, hvor vokalen surfer på digte fra dybet og ind i din ånd.