07.10.2016
MELLEMBLOND + SUPPORT: Bæst
Koncerten er afholdt

 

mellemblond_mellem

Poetisk, vedkommende og knivskarp.

Mellemblond laver dansk indie og deler musikalsk landskab med kunstnere som Ulige Numre, Folkeklubben og Nikolaj Nørlund. Live aktiviteterne har fokus på den vellykkede anden udgivelse, ’FRA ET STED’, der udkom den 20. april 2015 og hvor førstesinglen ’Ryster’ fik airplay på både P4 og P6.

’FRA ET STED’ er et modent og lyrisk rock-album. En kontrastfuld rejse fra reelle rocknumre til stille klaverballader. De dansksprogede sange er som vanligt hos Mellemblond præget af poetiske syner og sansninger, men et nyt realistisk blik på tingene gennemsyrer også pladens ti numre. Der ses tilbage på den tidlige ungdom, ryddes op i ”lige nu” og skues fra det hjemlige vindue og ud i den vide verden.

“Det er den mest følsomme plade, jeg har lavet. Der må gerne grædes og grines. Musikken er direkte og utilsløret og lyrikken er mere ind til benet,” siger Kristoffer Munck Mortensen, sanger, guitarist og sangskriver.

Mellemblond har siden debutpladen sat nye standarder for, hvordan dansksproget rock kan lyde og udgivelsen ’Lysvågen’ fra 2013 var årets bedst anmeldte plade og nomineret til hele 4 Steppeulve! Denne udgivelse skrev for alvor Kristoffer Munck Mortensen ind i en sangskrivertradition, der tæller navne som Jens Unmack, Nikolaj Nørlund og C.V. Jørgensen.

Live dykkes der ned i det nye materiale samt i tidligere udgivelser og Mellemblond står for medrivende rockoplevelser.

Bandet består af:
 Kristoffer Munck Mortensen, sanger, guitarist og sangskriver
Jakob Bjørn Hansen, trommer
 Frederik Teige, bas
 Anders Borre, keyboard / guitar

Om ’FRA ET STED’:
Sangene på pladen har taget form i lejligheden på Amager, under ophold i Rom og på et ramponeret klaver i øvelokalet i Sydhavnen. ’FRA ET STED’ er produceret af Mads Brinch og indspillet i Real Farm på Møn på seks intense dage og nætter. Studiet ligger i landlige omgivelser tæt på mark og strand og albummet er efterfølgende arbejdet færdigt på hjemmebanen i København.

Det er Mellemblonds første udgivelse på eget pladeselskab. Tidligere er Mellemblond udkommet på de respekterede indie selskaber Auditorium og Tigerspring.
(’FRA ET STED’ udkom på en vægtig 180 gram vinyl, som download og stream).

Mellemblond debuterede i 2009 med det voldsomt anmelderroste album ’Ude af mine hænder’ med undergrunds hittet ’Ishånd’. I 2011 udkom EP-mellemspillet ’Elastisk’ som hang sammen med musikfilmen ’Mellemblond på Bellahøj’ der havde premiere på CPH: DOX. ’Elastisk’ kastede desuden to P3-roterende singler af sig: ’Elastisk’ og ’Mørkt stof’. I 2013 udkom ’Lysvågen’, der som skrevet kastede 4 Steppeulve af sig og nu i 2015: ’FRA ET STED’.

https://https://www.youtube.com/watch?v=vtaSkbL2qLc

 SUPPORT: BÆST

Bæst udgav i august deres anden EP “Stof Mellem Stof på Idiot Disc Records.

Lyt til første single Aber her: bit.ly/AberSoundcloudBæst

På Stof Mellem Stof driver de to bariton-guitarer, bas og tunge, dybe trommer numrene afsted som et godstog i ørkensolen. Tilsat Twin Peaks-lydende synth og jangly mandoliner, har du en EP, der lyder som hvis True Widow og Amens Dunes

tog en jam-session med vampyrene fra Only Lovers Left Alive – og sang på dansk.

Hvad handler EP-en om?

“Tankerne bag EP-en kredser om det, at vi er forbundet med verden i en form for stofskifte mellem materie og bevidsthed. Jeg kan ikke slippe tanken om, at verden virker på os i kraft af det vi opfatter med vores sanser, og at vi også giver virkning

tilbage til verden, når vi ‘gør noget’. Men spørgsmålet er, hvad der er det rigtige at gøre.” – Jacob Koefoed.

Bæst har høstet rosende ord fra bl.a. Vice, P6, GFR og Bitchslap Magazine. Derudover var bandet ‘Ugens Kanon’ i juni og har også spillet på dette års SPOT Festival. Bæst er i øjeblikket i gang med at skrive numre til deres debutalbum, som forventes at være ude i sensommeren 2017.

Lyt her: Spotify http://spoti.fi/2aQ6jpz apple