11.03.2016
VON DÜ
Koncerten er afholdt

Von du mellem

Von Dü udgiver ny single op til det kommende globale klimatoptopmøde i Paris, COP21. Bandet har i den forbindelse allieret sig med den danske paraplyorganisation Climate Action Denmark, der har formået at samle stærke NGO’er som Greenpeace, WWF, Mellemfolkeligt Samvirke og mangle flere.

Med fare for at lyde Bono-agtig vil jeg mene, at klimapolitikken virker absurd og den bliver ført med omvendt fortegn. Målene sættes efter hvor meget klodevold man kan slippe afsted med og ikke hvor lidt. Det handler vores single bl.a. om.” – fortæller forsanger Morten Nygaard.

Samarbejdet mellem band og organisationer indledes d. 14. November med et interaktivt release-event i Kongens Have, hvor der filmes en timelapse over et stort globalt puslespil, som deltagere både skal samle og male. Eventet afholdes i forbindelse med CPH:DOX, der efterfølgende præsenterer Naomi Kleins nye handlingsorienterede klimapolitiske filmThis Changes Everything.

”I disse tider må man sgu bidrage med det man har. Vi har musikken og nu er det sådan, at musik har evnen til at samle folkemasser og sprede budskaber. Derfor er vi skredet til handling.”

Von Dü kan høres live sammen med en række andre bands ved den nationale

COP21 klimamarch 29. november, der starter ved Den Røde Plads og slutter på Christiansborgs slotsplads med tidligere klimakommissær Connie Hedegaard som hovedtaler.

”Et Aftryk” er første single på bandets tredje album, der udkommer 15. Januar. ”Vi glæder os vildt meget til at smide den her plade på gaden. Vi er blevet lidt ældre og har fundet mening i det meningsfulde. Altså fest og ballade er jo altid sjovt, men det giver meningen for os at tage stilling. Det gør vi på den nye plade.” siger Morten Nygaard.