01.01.1970
SIAMESE + STREAM CITY + support: TigerSwan
Koncerten er afholdt

https://www.facebook.com/sififi

https://www.facebook.com/streamcity

https://www.facebook.com/tigerswanmusic

Siamese_Promo_01 (640x427)

Det skelsættende rockband SIAMESE (tidl. Siamese Fighting Fish) er klar med et nyt album efter en turbulent, og succesfuld tid. Bandet trådte for alvor i karakter i august 2012 da de udgav deres andet album ”Breathe:See:Move” til gode anmeldelser verden over, og hvor bl.a. GAFFAs Keld Rud udnævnte albummet til det bedste hardrock album i 2012. Tre år senere, efter 150 koncerter i 10 forskellige lande, GAFFA prisen for bedste hardrock album, hitliste placeringer, samt udgivelser i Japan og EU står bandet klar med deres bedste album til dato.

Bandets selvbetitlede album er et visionært og stilrent album med fokus på sangskrivningen. SIAMESE står ved at de er et hardrock band, men før du når at tænke Guns N’ Roses, er det vigtigt at pointere at bandet vil mere end at blive sammenlignet med fortidens giganter. For selvom forståelsen og respekten for fortiden er stor, forsøger SIAMESE ikke at skele for meget til de gamle giganter i deres sangskrivning. Guitarist og sangskriver Andreas Krüger forklarer:
”Vi har skabt et rockalbum, der i sit udgangspunkt ikke forsøger på at være et rockalbum. De autencitetsbegreber som rock musikken sværger til, hang os lidt ud af halsen, og der er f.eks. ikke brugt så meget som en rørforstærker i skabelsen af dette album. Vi har samplet Kendrick Lamar, og citeret Earl Sweatshirt fordi vi er inspirerede af hvad der sker lige nu og ikke for 25 år siden. Jeg synes man har glemt essensen af rock n’ roll hvis man lader sig diktere af ”hvordan det skal eller plejer at lyde”
Det lyriske univers har afsæt i forsanger Mirza Radonjicas rastløse tilværelse i København gennem de sidste 8 år. Hans fortællinger er en modpol til forherligelsen af livet som ung, vild og succesfuld. Til tider er teksterne, et mørkt indblik i et ungt sind der i sin grådighed, desperation og angst vil det hele, men hele tiden føler at han går glip af noget. Sangene handler om fester, succes, status, stoffer, sex, penge, og kærligheden, fortalt af en person der det ene øjeblik har en enorm ukuelighed, glæde og forventing, men i det næste øjeblik er begravet i ensomhed og utilstrækkelighed.

”I skriveprocessen til denne plade fandt jeg ud af at de forventninger som jeg knyttede til livet i København, havde nogle utilsigtede konsekvenser for mit liv. Byen er på mange måder perfekt, ja nærmest et eventyr for unge mennesker, og byder på alt hvad hjerter begærer. I dag kan jeg ærligt og ærgerligt sige at jeg hverken kunne styre begæret eller håndtere de forventninger der bliver stillet til mig af mig selv. Det har været nogle grænseoverskridende og skamfulde bekendelser at skrive på pladen, men jeg tror og håber på at de har hjulpet mig med at komme videre.”

Igennem de 11 sange på albummet præsenterer SIAMESE en frisk lyd der blander hardrock, funk, R n’ B og Pop i en visionær sammensmeltning. Visionen udmønter sig i store, ærlige sange med højt til loftet, hvor der er stor fokus på sangskrivning, melodier, og de erkendelser en ung mand gør sig på sin vej mod at blive voksen. Albummet er uden tvivl bandets bedste til dato, og viser et band der kunstnerisk og musikpolitisk tager ansvar for deres scene, når de forsøger at rykke grænsen og opfattelsen af hvad der er dansk hardrock i 2015.

Det selvbetitlede album udkommer d. 19 januar på Prime Collective.