01.01.1970
CODY + support: Before The Show
Koncerten er afholdt

CODY + support: Before The Show

FREDAG 14. MARTS KL. 20:00

https://www.facebook.com/comeondieyoung
http://codyfromdenmark.com/

https://www.facebook.com/beforetheshow

Cody

https://www.billetlugen.dk/musik/32063/cody-/

Siden 2009 har CODY med fire anmelderroste udgivelser støt og roligt arbejdet sig op til et musikalsk niveau, der i alle henseender er på linje med de største internationale navne inden for post-folk’en. Frontmand Kaspar Kaae, der helt tilbage i 2006 startede CODY, har siden debuten udmærket sig med en unik sans for at føre udfordrende og komplekse sangstrukturer sammen med fantastiske pop-melodier. En sans, der på det nye album, Windshield, er lykkedes til fulde og er resulteret i det hidtil bedste udspil fra CODY.

Albummets åbningsnummer og titelsang møder lytteren med en sprød og karakterfuld guitarlyd og stemningsfulde vokaler, der på galant vis fører lytteren ind i Windshield og trygt videre igennem de 10 skæringer, der i melodi, struktur og arrangement er genreudvidende, krævende og visionære. Men man føler sig altid velkommen.

Der hviler en særlig ro over Windshield. En særlig ro hos bandet. En særlig ro i udtrykket og i sounden, som suger lytteren ind i et albumunivers, der lidt banalt sagt virker enormt meningsfuldt at være i og tilbringe tid i. Windshield er med andre ord et album-album – et format, der sjældnere og sjældnere opnår opmærksomhed i en tid, hvor der musikalsk og kommercielt er større og større fokus på singlen og playlisten på det foretrukne streamingsite. Men Windshield stadfæster, at albumformatet langt fra er dødt eller irrelevant anno 2014, hvor albummet udgives 10. februar.

Med CODYs nu tredje fuldlængde album og i alt femte udgivelse cementerer bandet, at de ikke blot er et dansk fænomen, der er opstået i kølvandet på den amerikanske bølge af new-folk- og americana-navne, men at de er et selvstændigt band med et personligt format, der også i forhold til de store, internationalt anerkendte navne sætter nye standarder for genren. Og det er ikke afstedkommet af noget forceret ønske i sig selv, men er blot resultatet af et iboende kunstnerisk drive hos CODY, for hvem fremtiden har alt at byde på.