01.01.1970
CHRISTIAN HJELM + SUPPORT: Bål & Brand
Koncerten er afholdt
Facebook event

Efter en kort afstikker tilbage på engelsk med sideprojektet Lucky Moon, var Christian Hjelm klar med sit tredje album ’Uskolet magi’ i april 2018. ”Christian Hjelm har fået både eufori, fantasi og sommerfuglene i maven med i studiet og ned i rillen” skrev Politikens anmelder Kim Skotte og gav albummet fem hjerter.

Karakteristisk for Hjelm flyder ’Uskolet magi’ med stærkt afhængighedsskabende melodier pakket ind i raffinerede arrangementer. Dog har den fået et nøk opad på ’Uskolet magi’, Hjelm er mere flabet, skabet og finurlig end nogensinde før. Albummet er gennemsyret af en mørkere og mere rå stemning end vanligt, og lyrikken er Hjelms personlige betragtninger og beretninger om livets evige gåder. Store som små.

Den tidligere frontfigur i indierock-orkestret Figurines, har med nu tre soloalbums på dansk, for alvor fået cementeret sig som en af de stærkeste danske stemmer.

I 2012 debuterede Christian Hjelm som solist med det anmelderroste album ’Før vi blev lette’, der bl.a. udløste en Steppeulv-pris som Årets Vokalist i 2013 og et hav af optrædener landet over – både med band og solo. Albummet blev kåret til Årets bedste danske album (2012) ifølge Gaffas redaktion.

I 2014 var Hjelm klar med sit andet album ’Vaskeægte’, der høstede både stjerner og roser hos anmelderne. Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet skrev bl.a. ”Men jeg er ret sikker på, at den her plade bliver det helt store folkelige gennembrud for Hjelm. Alt andet ville være dybt uretfærdigt” og kvitterede med fem stjerner.

BÅL & BRAND

Bål & Brands musikalske univers veksler mellem følsom og insisterende rock, der understøtter fortællingerne i de dansksprogede tekster, så der skabes en sammenhæng mellem teksternes tyngde og musikkens fandenivoldskhed. Bål & Brands første plade er lige på trapperne og udkommer efteråret 2018. Bål & Brand består af Søren Flindt (vokal), Emilie Brandt (trommer), Ulrik Bonde (guitar), og Rasmus Danstrøm (bas).