17.05.2019
AUDITIONDAYS
Koncerten er afholdt
Facebook event

Entré: 30,- // Dørene åbnes kl. 19:30 // Koncertstart kl. 20:00

 
Du kan opleve shoegaze, singer-songwriter og folk når Audition Days besøger Templet d. 17. maj. Line-up: Glume, Peter Amoras, Martin Yam Møller og Anima & Ennui.
Liva og Mikki skaber tilsammen shoegaze-duoen Glume. Med tekster, der svæver frem og tilbage mellem temaer om social bevidsthed og individets skyggesider, vil Glume trække dig ind i en farverig verden, som vækker tankerne og følelserne gennem analogier og hudløs ærlighed.
Mikkis distinkte guitartemaer fletter Livas bløde harmonier ind i sangene, og deraf opstår et mørkevenligt univers, som insisterende hiver fat i dig og leder vejen til et lysere sted.
Kontrasten er altid i centrum; søvnige guitarer bliver holdt vågne af krautrockede trommer, og fløjsbløde vokaler kæler for menneskets mørkere kroge, imens de leger kærligt med støjen.
 

 

Den 23-årige Peter Amores jonglerer med brede lydflader af klangfylde elguitarer og synthesizere, mens lyduniverset støbes sammen af akustiske guitarer og ærlig dansksproget lyrik. Musikken og tekstuniverset vækker genklang i den danske sangskrivertradition, men med instrumentale afstikkere til Australiens psychrock, og moderne britiske sangskrivere.
På den aktuelle EP-udgivelse ’I blæk, I bølger’ er kærligheden og nostalgien i centrum, mens de drømmende og atmosfæriske lydtapeter udformer sig side om side med sangskriverens melankolske tekstunivers.

 

Martin Yam Møller er en halv dansk/halv kinesisk sangskriver i alternative folk genren, og allerede her er vi et ukendt sted, da folk genren ikke er noget man normalt forbinder med Asien.
Hans musiske univers indeholder underfundige historier der drager dig ind med de store kontraster mellem den engelske lyrik og de snørklet melodiske strukturer, alt sammen understøttet af den mest direkte akustisk guitarspil muligt.
Melodierne står stærkt og der bliver ikke overpyntet på de simple virkemidler som han benytter sig af, derfor kan man nemt fordybe sig i hans fortællinger.
 

 

Anima & Ennui
Efter fem års sangskrivning har Anima & Ennuis Joe Ricci udviklet en enestående lyd, som har rødder i den amerikanske folktradition, men trækker på mange flere stilarter, der har influeret ham. Nogle sange minder om stykker skrevet til spansk-/flamencoguitar, nogle bruger “jazzede” akkordskift og andre inkorporerer taktartsskift og polyrytmik inspireret af den vestafrikanske trommetradition.
Anima & Ennui består også af sanger/sangskriver Talitha Ferri, bassist Janus Stevns Jakobsen fra hip-hop gruppen Trubadur, og bluegrass-/gypsy-jazz violinist Jamie Metcalfe.
 
____________________________________________________________
Koncerterne er en del af Audition Days 2019, der arrangeres af ORA, og som er støttet af Statens Kunstfond.
https://www.facebook.com/ORAdanmark