01.01.1970
KISSAWAY TRAIL + support: Mount Rushmore Safari
Koncerten er afholdt

KISSAWAY TRAIL + support: Mount Rushmore Safari

TORSDAG 20. MARTS KL. 20:00

https://www.facebook.com/kissawaytrail
http://www.thekissawaytrail.com/
http://facebook.com/mountrushmoresafari

Kissaway Trail

https://www.billetlugen.dk/musik/32598/kissaway-trail/

For nu at misbruge et gammelt ordsprog: Det der ikke ødelægger et orkester, gør det stærkere. Interne uenigheder, splittelse og kunstnerisk turmult kan enten tvinge en gruppe til at samle sig om deres lyd, revurdere deres mål og kalibrere deres drømme, og så kan der ske en af to ting.Enten går bandet i opløsning, eller også kommer det stormende ud af startboksene med masser af ny energi, fokuseret på deres musik. Lykkeligvis landede de…t fynske band Kissaway Trail på benene og ikke i skraldespanden, og deres turmult har affødt den bemærkelsesværdige plade BREACH.Kissaway Trail blev stiftet i 2005 på Fyn og bestod oprindeligt af fem medlemmer. Med de to forsangere, sangskriver og lead-guitarister Søren Corneliussen og Thomas Fagerlund i førersædet skabte bandet en stil, der kombinerede de atonale stemninger man kender fra Nirvarna og Smashing Pumpkins med The Flaming Lips’ og Black Rebel Motorcycle Clubs æteriske lyd.Kissaway Trails første to plader ”Kissaway Trail” fra 2007 og ”Sleep Mountain” fra 2010 blev modtaget med roser, og de understregede, at Kissaway Trail var værd at lægge mærke til. Desuden skabte Kissaway Trail hurtigt men sikkert et ry som et stærkt liveband, og det syntes at et tredje album måtte stå for døren, klar til sikre Kissaway Trail en permanent plads på musikscenen.Men med et eksploderede alting. To af bandets fem medlemmer forlod Kissaway Trail og lod Søren Corneliussen, Thomas Fagerlund og Hasse Mydtskov, der spiller trommer, stå tilbage. Det tog en rum tid at for de tre at finde hinanden igen, men de var fast besluttede på at lave en ny plade, og i takt med, at de lærte hinanden at kende på ny skabte de også en fremtidig retning for Kissaway Trail.

”I vores nye konstellation optrådte vi som en enhed. Vi var mere åbne overfor hinanden, mere sårbare og klar til dykke dybt ned i vores egen musik. Vi havde lyst til at lave noget, der var mere direkte end vores tidligere materiale, mere oppe i ansigtet på publikum,” siger Mydtskov.

Kissaway Trails tredje album BREACH er et skarpkantet, drømmende pop-rock album med et tydeligt formål. Modsat gruppens to første albums, der er ligeså drømmende, som de er kraftige, spiller BREACH anderledes hårdt ud og tvinger sig ind øregangen, hvor det formidler transformation og nye tider.

De første toner fra albummets første sang, ”Telly The Truth”, afslører ærlig lyd, der reflekterer det stormvejr Kissaway Trail har været igennem de seneste tre år. Og tag så ”The Springsteen Implosion”, der kombinerer bevægelsen fra Sonic Youth’s Daydream Nation og hold så de to op imod ”Beauty Still Rebels”, der også viser albummets eksperimenterende ånd med en sensibilitet, der minder lige om Bowie og skotske Jesus and Mary Chains. Tilsammen maler numrene et billede af et band, der har arbejdet grundigt med deres lyd, og har fundet frem til en formel, der er let men rummelig, massiv og stadig intim samt klog og samtidig visceral.