01.01.1970
THORBJØRN RISAGER KVARTET
Koncerten er afholdt

 

https://www.facebook.com/ThorbjornRisagerBand

risager_05_Christian Geisnæs

Thorbjørn Risagers rå og udtryksfulde vokal er det brændstof, bandets store bluesmotor kører på. Men det kræver mere end en formidabel vokal at få køretøjet til at ligge i overhalingsbanen. Sangene er olien, og den bliver fyldt på jævnligt og har en kvalitetstyk konsistens.

Rytmegruppen er stemplerne, der aldrig svigter.  Og ja, bluesmotoren kører derud af. På de mange veje, herhjemme og i udlandet. Og netop veje er der også mange af, når man dykker ned i tekstuniverset på de 12 varierede sange, der udgør det aktuelle album.

Vejene, der fylder allermest her, er kærlighedens veje – og vildveje. Og hjertet, der er i fokus, er langt hen ad vejen mandens. På sange som ”Drowning”, ”If You Wanna Leave” og ”Through the Tears” tager teksterne livtag med historien om at blive forladt af den, man elsker – det øjeblik hvor tæppet bliver revet godt og grundigt væk under en og hvor man sidder tilbage med en lammende følelse af, at alt nu er slut. Opbrud og nedbrud. Men også gennembrud. Som i sangen ”High Rolling”, der insisterende beskriver erkendelsen af, at kærligheden uundgåeligt er som et lotterispil: du kan score jackpotten eller trække nitten!

Men med kærligheden tager man chancen og går all-in, for det er man nødt til.