22.11.2019
BABYLOVE & THE VAN DANGOS + support: One More Than 12
Koncerten er afholdt
Facebook event

Babylove & the van Dangos 2019

– Vi har brug for en alvorssnak

Musikere omtaler ofte deres sange som børn og deres band som et ægteskab. Det er efterhånden blev lidt af en kliche, men med god grund, for som den gode Terry Pratchett så rigtig har sagt: “the reason that clichés become clichés is that they are the hammers and screwdrivers in the toolbox of communication.

Babylove & the van Dangos har været gift i 15 år, og de har næsten 80 børn, som vi kender til – plus en del, der ligger og flyder rundtomkring i skuffer og på gamle diktafoner.

Som i et hvert ægteskab, sætter 15 år sine spor. Makeuppen blegner, sex er ikke, hvad det var engang, og spørgsmålet, der gentager sig synes at være: Er det virkelig besværet værd?

I sangen “Soldiering on” fra det kommende album er der en linje, der siger: “there’s only love left when the money’s gone”, og det opsummerer det meget godt. De har sat sig ned og kigget hinanden i øjnene og taget de lange snakke om, hvad de allerede har opnået, og hvad de vil fremover. Og det er blevet meget tydeligt – at de vil forblive i dette ægteskab.

Når man er et turnerende band, får man et meget unikt bånd.

Ikke bare med hinanden i bandet, men også med alle de mennesker, man møder gennem årene. Publikum. Promotere. Bands. Og de kan ikke se, hvordan de kunne leve uden dem.

Sangskrivningen har altid være rygraden i Babylove & the van Dangos, og mens nogle ting blegner i et ægteskab, så bliver andre ting stærkere.

På vej ind i mixfasen af bandets sjette studiealbum er det blevet klart, at det her formentlig bliver deres bedste værk til dato, og de kan næsten ikke vente, til I skal høre det.

Albummet får titlen “The Golden Cage”, da mange af sangene handler om, at vi lever i en verden, hvor penge er blevet – ikke blot midlet til at nå målet – men hele målet i sig selv. “There’s no god above the bottom line”.

Bandet er så heldigt, at de har haft mulighed for at spille over hele Europa og i et par lande i Asien, men der er mange hvide prikker på kortet, som de gerne vil fylde ud.

Efter utallige opfordringer fra fans på andre kontinenter vil de nu forsøge at gøre deres bedste for at bringe lyden af Babylove til nogle af de lande, de endnu ikke har besøgt.

Nogle af stederne er allerede i turnébogen, mens andre lurer i horisonten.

Så efter 15 års ægteskab, 80 børn, 600 madpakker og et brækket ben eller to er der kun én ting, som vi er helt sikre på….vielsesringen bliver på.

One More Than 12

I One More Than 12 er der lagt vægt på velspillet, vellydende reggae leveret med dynamisk energi! Efter et utal af koncerter foran et altid dansende publikum har bandet etableret sig godt og grundigt i den danske undergrund. De har slået deres navn fast som det unge håb på den danske reggae-scene, bevist gennem deres gentagende supportkoncerter for blandt andre Von Dü og Babylove & the Van Dangos. Deres potentiale blev ligeledes belønnet da de blev udvalgt til World Music Denmarks showcase-festival i 2011.

One More Than 12’s første udgivelse var en 7″ vinyl hos pladeselskabet Kontrafon sammen med ingen ringere end Klumben, Raske Penge og Topgunn (også deres første udgivelse). Derudover har bandet udgivet EP’en Jackpot, inden debutalbumet Dust & Sand udkom i slutningen af 2014. Dust and Sand fik 4 store stjerner i Gaffa, der beskrev pladen som ”håndspillet og hjertefølt hele vejen til Etiopien og tilbage”. De blev sammenlignet med Fat Freddy’s Drop og udråbt som et band på vej i den helt rigtige retning, som man bestemt bør holde øje med.

Med deres karakteristiske lydunivers og energiske sceneoptræden bekræfter One More Than 12 virkelig deres berettigelse på den danske reggaescene, og viser at den håndspillede, danske reggae går en lys fremtid i møde.