24.03.2016
CODY + SUPPORT: DAVID FJELSTRUP
Koncerten er afholdt

cody-web

 

Danske Cody har siden 2009 været afsender på fem anmelderroste udgivelser – tre album og to ep’er. Der er spillet over 400 koncerter i ind- og udland, og bandet har fået status som lidt af en live-darling hos det voksne og kvalitetsbevidste publikum. De er blandt andet blevet håndplukket til at opvarme for grupper som The National, Band of Horses, Tindersticks og Bonnie ‘Prince’ Billie ved disses besøg i Danmark, og har også leveret musik til Pernille Fischer-Christensen-succesen “En Familie” samt en række tyske film og serier.

Gruppen består af sanger og sangskriver Kaspar Kaae, guitarist David Fjelstrup, cellist Line Felding og violinist Frederik Thyboe. I live-sammenhæng suppleres besætningen af bas og trommer, men vil ligeså ofte kunne opleves som akustisk kvartet.

Codys sjette studiealbum hedder I’ll Ride With You og udkommer i foråret 2016.

Cody spiller moderne folk, hvor de klassiske referencer som Dylan, Springsteen og Young møder den særlige nordiske lyd, som danske bands er kendt og berømmet for i udlandet. Marshmellowbløde korharmonier flankerer Kaspar Kaaes messende baryton på et fundament af døsige strygerarrangementer og elektriske guitarer.

Cody udgiver ny plade og tager på turné

Bandet lægger i disse dage sidste hånd på de indspilninger, der til foråret kommer til at udgives som gruppens sjette album på ligeså mange år. I den forbindelse tager de på en længere dansk turné for at præsentere de nye sange og fejre den nye plade. Gruppen var sidst aktuelle i foråret 2014 med albummet Windshield, som de turnerede intensivt med i ind- og udland, og det er det fundament, der bygges videre på med det kommende udspil. Guitarist David Fjelstrup belyser:

“Udgangspunktet er det samme.  Sangskrivningen er den samme, og vores musikalske præferencer er de samme. Vi har aldrig været ude at jage det nye p3-hit. Vores ambition er at lave gode plader, som vi kan være stolte af at spille for vores børn om 20 år. Sådan en bliver I’ll Ride With You.

SUPPORT: DAVID FJELSTRUP
David Fjelstrup er almindeligvis guitarist i CODY. Det seneste år har han skrevet en række sange på dansk, og det er med dem, han spiller support på denne forårsturné. Sangene handler om hverdagene, og det lyder lidt som Nick Drake og Devendra Banhart.