27.09.2019
BARSELONA + Support: Doula – UDSOLGT!
Koncerten er afholdt
Facebook event

Barselona der består af Rud Aslak og Rasmus Theodor er historien om et ungt DIY-band, som på rekordtid blev et af de mest lovende navne på den danske musikscene i løbet af 2017, ved bl.a. på baggrund af tre mixtapes, at spille en række udsolgte koncerter rundt i hele landet, samt spille Roskilde Festival og Smukfest. Siden er det kun gået fremad og deres energiske men inderlige livekoncerter er blevet et trademark, hvor det unge band på Spot Festival 2018 fik 5stjernet anmeldelser over hele linjen.

I efteråret 2018 udgav Barselona singlen ‘Fra Wien Til Rom’, der for alvor åbnede op for dette nye kapitel, hvor man tydeligt kan mærke at bandet har udviklet sig til at være et af de absolut stærkeste nye navne herhjemme. Efter massiv radio airplay optrådte de med ’Fra Wien Til Rom’ til P3 Guld i januar ’19.
Sidenhen fulgt op med singlerne ’Har Været På Vingerne’, ’Samme Båd’ og ’Åbne Arme’ – der alle har haft det unikke skud af Barselona krydderi, men som også har haft kontraster og forskelligheder i både lydbillede og tekst. Det samme gør sig på mange måder gældende på de to nyeste numre ’Bankende Hjerter’ og ’Fridag pt. 2’, der også vidner om en kæmpe nysgerrighed efter at afsøge genrer og en søgen efter konstant udvikling. ’Bankende Hjerter’ var Ugens Uundgåelig på P3 og er sidste forløber op mod den 15.marts hvor Barselona udgiver de to albums ’Hjertebank’ og ’Legebørn’, som igen beviser de to 18-årige drenges ekstraordinære drivkraft – ét debutalbum er ikke nok.

Barselona fortsætter derved kapitlet med to debutalbums – et kapitel, der med deres kompromisløshed om at gøre tingene på deres helt egen måde, kan være med til at bryde med de klassiske skabeloner, og skubbe til både grænser, genre og tendenser – en fortsættelse af et kapitel, der for alvor har understreget, hvorfor at Barselona anskues som et af landets mest progressive og fremadstormende bands.

Doula er det nye danske, pop-sensible og synth-tunge projekt af sanger og sangskriver, Frederik Gøtzsche, tidligere forsanger i Jetsi Kain.

Hvordan udtrykker man ægte, menneskelige følelser igennem industrielle stålplader og elektroniske dioder? Spørgsmålet er drivkraften for det nye, danske synth-pop projekt, Doula. Doula består af tidligere frontman fra Jetsi Kain, Frederik Gøtzsche, samt Lasse Vistisen på bas og Benjamin Fischermann på trommer. Doula har på bare et halvt år bevæget sig ind på et skarptudtryk, der spænder fra 80’ernes glade dage til samtidens elektroniske fascinationer i lighed med bands som MGMT og Alex Cameron. Med et tekstunivers der rummer det gode såvel som det onde i mennesker, formår Doula med en skarp attitude at være både observerende og nærværende. Doula har tidligere på året opvarmet for Datarock (NO) på Hotel Cecil og Astronaut(DK) på BETA samt spillet til sommerens Carpark Festival og Skvulp Festival. Doula har også allerede tiltrukket sig en del opmærksomhed og rosende ord fra musikmagasiner og blogs som bl.a. GAFFA, Bands of Tomorrow, A&R Factory, Soundkartell og Good Because Danish.

”Lige så let som det er at danse til, er det samtidig soundtracket til din selvsikre sommer slentren ned ad fortovet. I sit synth-poppede univers behandler Doula de tanker, vi alle sammen en gang imellem rammes af.” -GAFFA

Doula har også været udvalgt til forskellige officielle playlister på Spotify, Telmore, Apple Music og YouSee, og er blevet spillet på Danmarks Radio P3. Sangene er lavet i samarbejde med BrianBatz (Sleep Party People).