01.01.1970
POVL DISSING & BENNY ANDERSEN // LYNGBY KULTURHUS
Koncerten er afholdt

Benny Andersen og Povl Dissing

Det er poetisk partnerskab i højeste potens, når digteren møder troubadouren i skikkelse af Benny Andersen og Povl Dissing.
 Uden at de formentlig selv var klar over det dengang, blev det begyndelsen på et registeret og livslangt partnerskab, da de i 1973 uropførte ”Svantes Viser” i Tarm og senere samme år udsendte sangene på plade. ”Svantes Viser” gjorde den ellers på det
 så kontroversielle visesanger Povl Dissing til nationalskjald og den lune modernist Benny Andersen til folkedybets fremmeste fortolker.
Og dermed var en af de mest folkekære konstellationer på den danske musikscene skabt, og Svantes og senere også Rosalinas viser er i dag en umistelig del af den danske folkesjæl. For hvem kan ikke synge med på strofer som ”Om lidt er kaffen klar” og ”Go nu
 nat og gå nu lige hjem”? Det får alle mulighed for at gøre i selskab med ophavsmændene, når de sætter hinanden og publikum stævne.
Der er noget at glæde sig til. For det er helt unikt at opleve, hvordan intensiteten i Povl Dissings fortolkninger indrammer den underspillede humor og kærlige varme, der er så Benny Andersensk. Når hans finurligt legende og poetiske sprog krydser Dissings
ligefremme ærlighed og krydres med medrivende blå toner – her endda tilsat bas og trommer – bliver hverdagens virkelighed eventyrlig underfundig.
Ja, livet tager sig faktisk en lille smule anderledes ud, når man har sunget, grædt og grinet et par timer i selskab med Benny, Povl, Svante og Rosalina. De har det som god vin: De bliver bedre med årene! Benny Andersen er fyldt 85, men livslysten er intakt, og også kærligheden har han genfundet efter sin elskede Rosalinas død. Povl Dissing har passeret de 75, men som hos andre store sangere tilfører modenhed og erfaring blot hans fremragende fortolkninger endnu en dimension.
Så med en let omskrivning af digterens ord er der kun ét at sige til publikum ved koncerten: ”Mor jer nu godt… vi ønsker jer sange og kærlighed!”
Benny Andersen: Piano
Povl Dissing: Vokal
Jens Jefsen: Bas
Morten Lund: Trommer