01.01.1970
ELECTRIC GUITARS
Koncerten er afholdt

https://www.facebook.com/ElectricGuitarsDK

11402940_1835414683351100_7273140204261817077_n

De to guitar ekvilibrister, Søren Andersen og Mika Vandborg, er klar med et fælles album under navnet ELECTRIC GUITARS. Albummet bliver bl.a. gæstet af Jacob Binzer, Tim Christensen og …. Franz Beckerlee!!!

Ok, nu har Mika Vandborg og Søren Andersen da vist i sandhed skruet alle guitarforstærkerne op på 11. Ikke bare har den nørdede duo taget det naturlige skridt at udvide deres succesrige koncerter med en plade – næh, de har også begået noget, ingen har lavet før i dansk rocks historie. De har nemlig samlet ti af landets største guitarister på ét og samme nummer. Altså ud over dem selv, for de to herrer hører jo heller ikke ligefrem til de mest håbløse ud i den lille strengeleg …

Tim Christensen. Mikkel Nordsø. Jacob Binzer. Per Møller. Poul Halberg. Uffe Steen. Billy Cross. Jens Runge. Aske Jacoby. Og så også lige en herre ved navn Franz Beckerlee.

Det sidste er naturligvis lidt af et scoop, for Gasolin’-guitaristen har ikke været i studiet siden 1991 med Christianshavns Bluesband. Og nu har han bidraget med en solo på det ti minutter lange nummer, hvor de ti stjernegæster smider hver deres solo lige i røven på hinanden.

”De sagde alle sammen ja. ALLE!” siger Søren Andersen begejstret, mens nummeret ’Hero of Mine’ kører i baggrunden. Begge griner, spiller luftguitar og kommenterer kollegernes teknik. ”Vi kunne have valgt mange, men vi blev enige om nogle dogmer om, at de f.eks. skulle have betydet noget særligt for os. De skulle have haft en effekt på os, og vi skulle begge have haft en oplevelse med dem”, forklarer Mika Vandborg om udvælgelsen.

Udover ’Hero of Mine’ består pladen af 11 andre rocksange, hvor guitaren er i centrum. Eller rettere sagt – Mika Vandborgs guitar er i venstre kanal, og Søren Andersens er i højre kanal, mens Peter Kjøbsted og Morten Hellborn styrer rytmebutikken.
”Numrene er så vidt muligt indspillet direkte i studiet – fire mand, der spiller rock’n’roll. Og så har vi lagt vokalerne på bagefter. For os handler det her om passion. Alt er lavet under paraplyen elektriske guitarer. Vi er tro mod det, vi er – og vi er jo nok de ultimative guitartosser i byen”, siger Søren Andersen med et smil.

De to guitar-ekvilibrister har sammen skrevet alle numrene, der typisk er bygget op om et riff og handler om deres egne venner, kærester og oplevelser. Og helte. Som ’You’re on Fire’, der handler om de følelser, man får, når man hører en guitarist første gang.

Foruden at have udgivet tre soloalbums har den skæggede Mika Vandborg siden 2009 været guitarist i Love Shop, og har endvidere Gnags, Dicte/Hempler, Kasper Winding, Nikolaj & Piloterne m.fl. på samvittigheden.
Den langhårede Søren Andersen har de seneste år turneret med Deep Purple-legenden Glenn Hughes, foruden danske kunstnere såsom Anne Linnet og Mike Tramp. Han er desuden sangkriver og producer i Medley Studiet og har både udgivet album under eget navn, og sammen med hedengangne Kick The Kangaroo.

Siden februar 2012 har Mika Vandborg og Søren Andersen turneret sammen, og med efterårets koncerter, bl.a. på Smukfest, runder de 50 koncerter sammen.