01.01.1970
RUMPISTOL + UNKWON + MIKKEL MEYER
Koncerten er afholdt

RUMPISTOL + UNKWON + MIKKEL MEYER

FREDAG 7. MARTS KL. 20:00

http://rumpistol.com/
https://www.facebook.com/unkwon.sound
http://mikkelmeyer.dk/

Rumpistol

https://www.billetlugen.dk/musik/32596/rumpistol-unkwon-mikkel-meyer/

En aften i selskab med tre af de mest spændende og aktuelle acts på den danske electronica scene der bindes sammen med visuals fra Obscura, som er med til at give publikum en opslugende helhedsoplevelse!

RUMPISTOL aka Jens B. Christiansen er en af de mest respekterede elektroniske musikere på den danske scene. Efter at have været kunstnerisk aktiv i mere end et årti er Rumpistol nu klar med sit 5. album ”Away”, der gæstes af amerikanske John LaMonica, syd afrikanske Katherine Mills Rymer (fra OOFJ) samt Red Baron.

Med stilistiske elementer fra både juke, ambient, house & drum’n’bass, opsummerer ”Away” på elegant vis Rumpistols sjældne evne til at producere avanceret og genrekrydsende elektronisk musik som altid søger at bevare et menneskeligt ansigt, samtidig med at der med mikroskopisk præcision integreres lydmæssige detaljer, som kun muliggøres af mange timers – dages – ja måneders arbejde foran maskinerne.

Rumpistols evner har vakt opsigt hos kritikere og DJs over hele verden, fra BBC’s hedengangne John Peel til den franske techno-stjerne Laurent Garnier og som også har bragt Rumpistol til venues som det über-hippe Boiler Room i London, Roskilde Festival og den canadiske MUTEK Festival.

Under aliaset UNKWON gemmer sig en velkendt figur på den danske klub scene, Anders Dixen, der siden 2003 har stået bag et utal af fester og projekter og er stadig ofte at finde bag Dj pulte rundt omkring i landet, og når det ikke er under navnet Dixone eller sammen med resten af Yo Fok kollektivet, er det som halvdelen af Dokkedal/Dixen sammen med Simon Dokkedal (Den Sorte Skole), eller Yo Felles som han laver i samarbejde med Eloq og Julius Sylvest.

Siden debut EP´en, ”Fractures” (5/6 Soundvenue) udkom i marts 2013 har der været bud efter Unkwon´s unikke lyd. Med remixes for bla. Ane Trolle, CTM, Fastpoholmen og When Saints Go Machine – sidstenævnte blev ”pick of the week” på Billboard.com!

MIKKEL MEYER laver melodisk acid techno og har bl.a. arbejdet sammen med Martin Hall. Med en forkærlighed for analogt lyddesign og old school acid techno, har hans maniske tilgang til knapper og kabler bragt ham vidt omkring, bl.a. til Bienalen i Sao Paolo (BR), Spark Festival i Minneapolis (US), Norberg Festival (SE) & Roskilde Festival.
Mikkel Meyer udgiver i starten af 2014 sin fjerde udgivelse på Rump Recordings.

På EP’en der har fået titlen ”Jolly” søger han tilbage til acid-techno’ens barndom i slut-80’erne med de klassiske 808 og 303 maskiner som fikspunkt. I stedet for at fokusere på den nuværende økonomiske krise vælger Meyer at flygte eller rettere vende tilbage til de ubekymrede sommernætter fra hans tidlige ungdom tilbragt ved illegale raves på strandene, skovene og industrikvartererne rundt omkring København.

En nyfunden melodiøsitet og underspillet brug af vokaler er med til at give materialet et helt personligt, udadvendt og nostalgisk fingeraftryk, som båder indbyder til dans og eftertænksomhed.

VJ OBSCURA: Frederik Hilmer Svanholm er stifter af lyskunst-kollektivet Obscura, som er specialiseret i rumlige installationer. Som VJ, videoscenograf, set-designer og production-wiz siden 1999 har Frederik Hilmer Svanholm lavet store og små koncerter/events, bl.a. for Gloria scenen på Roskilde Festivalen og DRs koncertsal.