24.01.2024
Lyngby-Taarbæk Jazzklub: Andreas Toftemark Quartet
Koncerten er afholdt

Andreas Toftemark Quartet bestående af Calle Brickman, Matthias Petri og Andreas Svendsen og ham selv er alle etablerede jazzmusikere med internationale uddannelser og store ambitioner om at skabe en ny version af den klassiske jazzkvartet anno 2024.

Andreas Toftemark er en af de mest lovende unge danske jazzsaxofonister og den seneste modtager af Bent Jædig Legatet. Ved uddelingen i Tivoli præsenterede Tove Enevoldsen og Kjeld Frandsen ham som en af sin generations store saxofonister, der viderefører Jædig-ånden og allerede har markeret sig stærkt internationalt og nationalt.

Andreas boede 4 år i New York, hvor han ernærede sig som professionel jazzsaxofonist samtidig med, at han tog en bachelor fra The New School of Jazz. Det er tydeligt at høre, at han er blevet inspireret og præget af jazzens hovedstad. Han har desuden en European Jazz Master’s grad fra København, Berlin og Paris. Det er derfor nok ikke tilfældigt, at de to første album i eget navn hedder henholdsvis “A New York Flight” og ”La Gare”.

Andreas’ lyd er intens, men rund og afspejler tydeligt de mange år, han har brugt på at lytte til jazzens mestre som Charlie Parker, John Coltrane, Lester Young, Barry Harris, blandt andre.

Vi havde fornøjelsen at høre ham til vores seneste koncert i Lyngby-Taarbæk Jazzklub som en del af funkgruppen A Plane to Catch, men her er han så med den klassiske jazzkvartet anno 2024.

Line up: Andreas Toftemark (sax), Calle Brickman (piano), Matthias Petri (bas), Andreas Svendsen (trommer)