28.10.2023
AYSAY + TUHAF
Tidspunkt
Koncerten starter kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00
Billetter
Forsalg : 190,- DKK inkl. gebyr
Entré: 210,- DKK

Templet inviterer til en musikalsk groovy rejse hvor grænserne mellem anatolske musiktraditioner, rock, pop og elektronisk musik udtværes. AySay blander det tyrkiske, danske og kurdiske sprog i et farvestrålende univers og Tuhaf bringer funky anatolsk syrerock med rødder i 70’ernes psykedeliske guldalder i Tyrkiet ind i Templets intime rammer. 

I Luna Ersahins stemme, hviler fortællingen om det hele menneske i en sammensat verden. På både tyrkisk, dansk og kurdisk skaber hun i AySay et fascinerende univers sammen med Aske Døssing Bendixen og Carl West Hosbond. I spændingsfeltet mellem Anatoliens musiktraditioner, håndspillede instrumenter og elektroniske produktioner, opstår AySays unikke udtryk.

For den aktive lytter, er AySays musik farvestrålende, sammenspillet og overraskende. For den dansende lytter, vil musikken være medrivende, groovy og opløftende. Og for dem der bruger musik til en indre rejse, vil Lunas stemme og tekster vise dybde, ærlighed og håb.

Hvis Altin Gün og Annisette satte sig ned og skrev en sang sammen, ville det være lyden af AySay.

I 2022, spillede AySay Roskilde Festival, P6 Beat Rocker Koncerthuset samt festivaler i udlandet som Sinsal (Spanien), Arctic Sounds (Grønland), Les Escales (Frankrig), Mundial Montréal (Canada). Dertil har Luna været feature på Tobias Rahims nye album medsangen ”Kurder i København” og tilmed spillet support på hans udsolgte arenatour.

Senest har de vundet i tre DMA Roots kategorier: Årets navn, Årets album (Su Akar) og Luna Ersahin som årets komponist. Bandets anmelderroste debutalbum ’Su Akar’ udkom i efteråret 2021, og til efteråret 2023 drager de på en stor Danmarkstour som tager dem fra Samsø til København, og måske kan man også glæde sig til ny musik fra bandet i løbet af den næste tid.

TUHAF er et dansk/tyrkisk psych rock-band fra København med den karismatiske tyrkisk fødte sangerinde Berrin Bas i front. Sammensuriet af forskelligartede musikere og alskens stilarter – anatolsk folkemusik, indie-rock, free-jazz, danske viser og US roots rock bliver på forunderlig vis til TUHAF. Bandet udgav sin første EP ‘Gölgeden’ i 2019 og har siden dengang spillet en masse koncerter i hele Europa. I september 2022 udsendte TUHAF sin debutplade ‘Mere Guld’, og med anmelderroste artikler i b.la. Politiken og Information.

Berrin siger om albummet:

“Mere Guld er en dystopisk hyldest til at være alt og intet. At indse realiteten i at miste sig selv for at kunne genopstå.”

Selvom TUHAFs tekster er og bliver kærlighedspoesi, er det ikke glædesstrålende sange om forelskelse, som bandet gør os mest i. Det er snarere bruddet, sorgerne, konflikterne og de  tunge savn, der bliver behandlet i teksterne. På debutpladen hører man blandt andet om bedrag blandt venner, forlist kærlighed, misbrug, mentale lidelser, psykisk sårbarhed, abort og endda om en konflikt internt i bandet.

TUHAF spillede i 2022 en række koncerter over sommeren, herunder på Copenhagen Jazz Festival og En Sommerdag på Bellahøj i Danmark og Rangle Rock i Norge. Bandet headlinede en storslået aften på Hotel Cecil i København d. 18. november, efterfulgt af en tur til Bruxelles med selveste Derya Yildirim & Grup Simsek.

I 2023 formår TUHAF stadig at spille rundt i landet, hvor et udsolgt Store Vega fik besøg af bandet i forbindelse med 8.marts, nemlig kvindernes internationale kampdag i samarbejde med KVINFO og HUNSOLO. I foråret skal de på en Skandinavienturné, og til april et længe ventet Loppen.