14.05.2022
BACK 2 THE OLDSCHOOL JAM feat. Mc Einar
Koncerten er afholdt
Facebook event
BACK 2 THE OLDSCHOOL JAM er et spring tilbage i tiden, hvor hiphopkulturen startede i Danmark. Vi har taget fat i undergrunden af dansk hiphop – graffiti – breakdance, og flere af de musikere og graffitimalere, der optræder, har været forgangspersoner til at skyde hiphop i Danmark i gang tilbage til 1984.
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
GRAFITTI EVENT I TEMPLETS BAGHAVE KL. 15-19.
Gratis entré
Dette er event udover det sædvanlige. Ud over musikken kommer Great-Rens-Jest-Twice-Mono-Dusk-Pheo-Resk-Sire og maler graffiti på opstillede plader i Templets baghave til tonerne af DJ Kruzh´em, der er en af Danmarks mest talentfulde undergrunds DJ´s.
Det sociale mikrobryggeri People Like Us vil stå for forfriskninger fra deres mobilbar. Thailanna, som efterhånden er en fast instituion på Roskilde Festival, står for mad i baghaven. kom og prøv nogle af deres klassikere.
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
KONCERT I TEMPLET KL. 19.30
Entrébillet
For at skabe en endnu mere fresh oldschool vibe under aftenens koncerter, bliver scenen vil være omringet af lækker graffiti, alt imens der kører videoer med graffiti og breakdance på et stort lærred hele aftenen.
Alle kender Mc Einar, der var Danmarks første dansksprogede rap-gruppe, der desværre gik i opløsning i 1990. Heldigvis har de i de seneste år fundet gnisten tilbage og er gennemstået i form af Einar, Vildmand og DJ Jan, der stadig kan vælte de danske scener.
KCL & Skyggesiden er to power-kvinder, hvor af KCL har været i DJ i miljøet siden starten og Skyggesiden er en up and coming artist, der sammen leverer gammel hiphop på en ny og funky måde.
Toxis Crew består af en god hånfuld oldschool-rappere, hvilket bl.a. dækker over Skadefro, der startede Den Gale Pose og Madness 4 Real, Isbjerg , Nicko1 Lax mfl. Gruppen pumper en ond tromme af på beskidt lyd og deffe scratch.
Jazzy H var den første danske rapper, der begik sig på freestyle-rap og er kendt fra gruppen Østkyst Hustlers, hvilket vidner om hvilken kvalitet, der er i hans rap og fremførelse.
Upskiboo er gamle graffitimalere, der begyndte at lave hiphop musik i 80’erne, hvor deres musik var på engelsk. Det bliver spændende at se, hvad de har at byde på i 2022, men man kan rolig glæde sig til at høre dem spille, for det bliver Dope.
DJ Rasky Rask er en mand med fødderne plantet i hver lejr, der tæmmer en god oldschool vibe i et univers af elektronisk breakdance musik. DJ Blaze, som er en del af Upskiboo, tracker den op og DJ Blom giver den gas sammen med Jazzy H.
DJ Break en endnu en gammel graffitimaler, som har lavet hiphop radio siden 1988 og opvarmet for A Tripe Called Quest mfl. tilbage dengang hiphop var på sit højeste. Han går også under navnet Bratislava og her kan man også forvente en god omgang oldschool rapmix på pladespillerne.
Det er en aften, du ikke må gå glip af, hvis du savner den gamle skole inden for hiphop. For her er det de ægte B-Boys and B-Girls, der fylder salen, når vi tager jer tilbage til 80’erne
◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇
Forsalg: 170 kr. inkl. gebyr
Entré: 190 kr.
Koncertstart (indendørs) kl. 19:30
Døre: 19:00
Baghaven er åbent fra 15-19
Gratis entré.