26.02.2022 Udsolgt
BREMER/McCOY
Tidspunkt
Koncerten starter kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00
Billetter
Forsalg: 220,- DKK inkl. gebyr
: ,- DKK

Den anmelderroste jazzduo Bremer/McCoy har gang i en international kometkarriere med en pladekontrakt på David Byrnes label Luaka Bop og koncerter i det meste af Europa.

Væbnet med kontrabas og klaver har Bremer/McCoy formået at give genklang både herhjemme og i udlandet. Jonathan Bremer og Morten McCoy har kendt hinanden det meste af livet og spillet sammen siden 2012. Deres melodiske og meditative “dub jazz” går mod strømmen af nye udgivelser og fokuserer på det ordløse og telepatiske samspil. Det er håndspillet vellyd, indspillet analogt og med masser af improviserede elementer.

De har begge været nomineret til kritikerprisen Steppeulven for bl.a. ‘Årets Musiker’ og ‘Årets Komponist’ og givet udsolgte koncerter på Bremen Teater, Jazzhouse og Thorvaldsens Museum. Desuden har de leveret afgørende bidrag som instrumentalister og arrangører på albums fra Peter Sommer, Hans Philip, Halvcirkel, Raske Penge m.m.

Også i udlandet er Bremer/McCoy et varmt navn, efter de i oktober udgav deres fjerde album “Utopia” på Talking Heads-frontmanden David Byrnes label Luaka Bop i New York. Her fortsætter de rejsen videre ind i et forunderligt lydunivers skabt af to perfektionistiske og talentfulde barndomsvenner.

”På den seneste plade havde vi besluttet, at der skulle være mere frihed til nyskabelse – og alligevel ender vi med at lave en plade primært med klaver og kontrabas. Den overordnede ambition er at bidrage til noget, der binder folk sammen. Vi har fået nogle overvældende oplevelser igennem musikken, og det håber vi også, at vores lyttere kan,” forklarer Morten McCoy.

Pressen skrev:
“Stunning. I highly recommend it,” Gilles Peterson – BBC Radio 6
★★★★★★ – “Et sindssygt dragende drømmeland,” GAFFA
★★★★★ – “Fortjener en bredere anerkendelse,” Soundvenue
★★★★★ – “På vej til en international karriere,” BT Metro
★★★★ – “Potentiale til den store verden,” Politiken
“Bremer/McCoy vender op og ned på den musikalske døgnrytme,” Information
“Utopia er den kunstneriske kulmination for Bremer/McCoy,” Jazznyt

Jonathan Bremer (f. 1991) er en prisvindende kontrabassist, komponist, producer og driver pladeselskabet Unity Rec. Han har bl.a. optrådt med Palle Mikkelborg, Mike Sheridan, Raske Penge, David Sanborn, Niels Lan Doky og som en del af Montmartres husorkester. Han vandt prisen som Årets Musiker ved Steppeulven 2020.

Morten McCoy (f. 1992) er pianist, komponist, koncertarrangør og DJ. Han startede sin musiske rejse med at grave dybt ned i den jamaicanske musikkultur. Siden har han beskæftiget sig med både øst- og vestafrikansk musik såvel som moderne vestlige lyde. Han kuraterer desuden Livity Music, et sublabel på Raske Plader….

 

Courtesy: Ebbe Stub Wittrup, Martin Asbaek Gallery & Copenhagen Contemporary
Photographer: Søren Lynggaard Andersen