10.09.2021
KALAHA feat. Hilal Kaya
Tidspunkt
Koncerten starter kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00
Billetter
Forsalg: 120,- DKK inkl. gebyr

Den danske supergruppe Kalaha giver koncert i Templet med special guest Hilal Kaya!

Kalaha er en supergruppe bestående af fire prisvindende musikere/producere: Emil de Waal, Rumpistol, Spejderrobot og Niclas Knudsen. I de seneste år har de indtaget flere prominente festivaler i Europa og Asien, og sammen har de vundet Carl Prisen i 2019 og Danish Music Awards Jazz i 2017 for albummet “Masala”, som også blev rost til skyerne af Gilles Peterson på BBC Radio 6.

Nu er Kalaha snart klar med endnu et velproduceret, genre-omvæltende album, som bl.a. indeholder forårs-radiohittet “Dans Det Op”, hvor gruppen får hjælp af kongen af dansk psykedelisk rock, Uffe “Guf” Lorenzen (Baby Woodrose, Spids Nøgenhat m.fl.). På pladen, som er produceret af bandets ene halvdel, Rumpistol og Spejderrobot, finder man også den politiske funkbasker “Özgürüm Ben”, der pt. ligger i rotation på P6 Beat, og som fortsætter samarbejdet med sangerinden Hilal Kaya på tyrkisk vokal.

Kalaha er kendt for at være evigt udforskende i deres søgen efter musikalske grænseområder og geografiske spektre. På “Mystafa” besøger bandet alle fire verdenshjørner: her er brasiliansk samba, tyrkisk 70’er-psychrock, afrikansk highlife og ørkenblues, og besøg af Uffe Lorenzen samt den albumaktuelle folk-sanger Hjalte Ross fra de nordiske himmelstrøg.
Kalaha formår at skabe et unikt univers af lydbilleder og -elementer, hvor man som lytter i det ene øjeblik, er på hæsblæsende biljagt igennem bazaren i Istanbul og i næste nu svæver i rummets kosmiske evighed – for så at lande midt i en kærlighedsceremoni i Mali med Moussa Diallo som ypperstepræst.

Selvom nedlukningen i 2020 ikke ligefrem var befordrende for humøret, så var det faktisk lige netop det tiltrængte kunstneriske skub, som bandet efter en lang pause havde brug for. Spejderrobot fortæller: “Det var slet ikke meningen, at vi skulle have lavet et helt album i 2020, men COVID-19 og alle de koncertaflysninger, der fulgte i kølvandet på det, gjorde det pludselig muligt for os og alle vores samarbejder at finde tid til at indspille nyt materiale.”

Rumpistol supplerer: “Vi oplevede lidt en kreativ eksplosion ved at sidde spærret inde, og de mange frustrationer, klaustrofobi osv., affødte et mere aggressivt udtryk end tidligere (fx numrene Truffle Soil, Özgürüm Ben, Mystafa, Hospabit) samtidig med, at der også blev skrevet nogle meget afdæmpede og reflekterende sange (Hurt You Once Again, Jigi Fa).”

Albummet “Mystafa” er derfor en form for modreaktion på den indelukkethed og splittelse, vi alle sammen oplevede under corona-lockdown. Det er et album, der samler mennesker på tværs af kulturer, genrer og nationaliteter. Emil de Waal forklarer: “På sin vis har vi taget alle de rejser, vi skulle have taget på vores aflyste turnéer i corona-tiden, igennem musikken i stedet.”

Hertil pointerer Rumpistol: “Jeg tror, at den isolation, vi alle oplevede i 2020, gjorde, at vi havde brug for at have flere stemmer repræsenteret. Sangene fik også mere eksplicitte budskaber end tidligere og handler overordnet om, at selvom det hele kan se meget sort ud, er der stadig håb forude.”

Line-up:
Niclas Knudsen – guitar, el-bas, talk box & vokal
Emil de Waal – trommer, percussion, elektronik & vokal
Jens ‘Rumpistol’ Christiansen – synths, würlitzer, programmering & vokal
Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær – synths, programmering & vokal

Kalaha medbringer desuden gæstevokalist Hilal Kaya.