08.12.2023
Temple of Doom: LAMENTARI + HORNED ALMIGHTY
Koncerten er afholdt
Facebook event

LAMENTARI fusionerer storslået orkestermusik med voldsom blackened death metal.

Med inspiration fra både klassiske og moderne komponister som Penderecki, Stravinsky, Orff og John Williams smeder LAMENTARI et mørkt liturgisk monument, der omfatter både det beskidte og det smukke. Ved at kombinere disse klassiske indflydelser med monstrøs metalmusik som Behemoth, Dimmu Borgir og Dissection bliver lydoplevelsen unik, frygtindgydende og filmisk.

Siden deres debut-EP MISSA PRO DEFUNCTIS, som blev udsolgt på 30 timer, har LAMENTARI udgivet eksklusive vinyldesigns, som er eftertragtede af både samlere og fans.

Med udgivelsen af den monumentale 12 minutter lange single NIHILITATIS, beviste LAMENTARI deres fortsatte og forbedrede evne til at producere fuldstændighed med et spændende design, en fængslende video og den førnævnte single

NIHILITATIS. Den blev udsolgt på en time.

Nu har LAMENTARI igen påkaldt sig en masse ondskabsfulde salmer i deres mest ambitiøse udgivelse: CLAVIS AUREA , som stikker et endnu dybere dyk ned i det store orkesters underfundige lyde i en brændende fusion med gammel og moderne blackened death.

En klar forening af metal og det orkestrale brøl gennemsyrer lyden af LAMENTARI, hvilket CLAVIS AUREA er et vidnesbyrd om.

Horned Almighty blev skabt af Hellpig og S. i starten af 2002, som begge har været aktive i den ekstreme metal undergrund siden de tidlige halvfemsere (I bands som Exmortem, Koldborn, Lustration mm.). De startede dette beskidte ækle bæst, kastet op fra Helvedes kloakker, som en duo. Først tiltænkt som et sideprojekt, blev Horned Almighty siden hen hurtigt første prioritet og kort tid efter indspilningen af et primitivt demo, blev tronen bag trommerne indtaget af Harm.

Siden den uhellige undfangelse, er det blevet til 5 studie albums, diverse split udgivelser, samt en live udgivelse. Med det sjette album ”To Fathom the Masters Grand Design”, som udkommer i 2019, kan Horned Almighty fejre 17 år med død, elendighed og dommedagshymner! Det nye album byder på det mest varierede materiale i bandets historie, dog uden at fornægte dets karakteristiske lyd og formel. Et konceptalbum om evidensen af ondskab, baseret på historisk fakta. Fra den menneskelige psyke til naturens kræfter, som er ubarmhjertig, uden anger og medfølelse.

Horned Almighty’s stil kan bedst beskrives som en blanding af det primitive fra Celtic Frost, agressionen fra Discharge og det ækle fra Autopsy – alt sammen indsmurt i råddenskaben af tidligt halvfemser black metal! Horned Almighty har bevist at de ikke er noget søndagskor på en scene og har spillet adskillige koncerter og på flere festivaller herhjemme, såsom Metal Royale, Metal Magic og Copenhell, United Metal Maniacs i Tyskland og været på europatour med Glorior Belli i 2011. Musikken er bevidst skrevet for at ødelægge alle grænser på en scene, knuse alle doktriner og regler med deres “Don’t give a shit” udgave af black metallens ækle kunst og som et bevis på alt hvad der er ekstremt!