01.10.2022 Udsolgt
PEDE B + support: F L E M M I N G
Tidspunkt
Koncerten starter kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00
Billetter
Forsalg: 190,- DKK
Entré: 210,- DKK

Dansk raps sværvægter tager på tour!
I marts udsolgte rapperen Pede B den ikoniske sal i Store Vega. Gaffa gav koncerten fem stjerner og skrev bl.a. “Til trods for han er uslåelig i boksering og vokalboks, er han om muligt endnu bedre på en livescene. Det var han også denne aften i Store Vega”. Nu tager den københavnske sværvægter i dansk rap sin koncert på turné i efteråret 2022.

Der er dømt høj energi fra start til slut, når Pede B med band spiller seks koncerter rundt i landet i oktober 2022. De største sange fra det omfattende bagkatalog – 14 album er det blevet til – bliver fremført bakket op af live-instrumenter og DJ Noize. Om turnéen til oktober siger rapperen: “De her års nedlukninger, online koncerter og Teams-møder har efterladt en intens sult hos fans af ægte koncerter. Det er den sult, vi skal ud og mætte til oktober. Jeg føler virkelig, at vores musik fungerer allerbedst til koncerterne” 2022 har budt på flere udspil fra Pede B, der i starten af året udgav Hundrede part 1, 2 og 3, der alle bød på 100 takters lange rapvers. Desuden udkom Giv Mig Noget i marts, der handler om psykiske tømmermænd efter to års pandemi. Giv Mig Noget er første udspil fra Pede B’s næste album, der dropper senere i år.

Support: F L E M M I N G

F L E M M I N G er alternativ dansk hiphop. Tekstuniverset omhandler de følelsesmæssigeaspekter af tilværelsen og er en del af en bølge af hiphopartister, der bruger følelserne og den menneskelige skrøbelighed som omdrejningspunkt i deres fortælleunivers. Det er ikke for fint til hverdagsaspekter, og det er heller ikke for overfladisk til at være reflekterende.

F L E M M I N G har i mange år fungeret som fast bestanddel af den danske hiphop undergrund, og har siden 2010 beskæftiget sig med poesi og spoken word. Denne tilgang til det danske sprog har F L E M M I N G overført til sin musik, og derved skabt sig sin egen plads i dansk hiphop, hvilket for første gang kom til udtryk på EPen På Gensyn Med Gåsehud” fra 2014, som fik bred omtale på mainstream radio og diverse medier.

”F L E M M I N G er rap, men ikke typisk rap, for han siger det lige præcis som det er, uden så meget flødeskum på toppen.” Pelle Peter Jencel, fra præsentation af F L E M M I N G som Ugens Kanon i Karrierekanonen på P3.

Der trækkes tråde til poesiens verden, i et smukt og præcist sprog. Det er befriende at se et eksempel på dansk rap, der hverken er mode- eller retrofikseret, men i stedet besidder sit helt eget udtryk” Niklas Kiær, Undertoner.

F L E M M I N G viser at det almindelige nogen gange kan være ualmindelig smukt”

Casper Bach Heghstrup, Musikredaktør P6 Beat.