28.01.2022
RING THEM BELLS + A MESS
Tidspunkt
Koncerten starter kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00
Billetter
Forsalg: 100,- DKK
Entré: 120,- DKK

RING THEM BELLS
Forstærket besætning og ny plade på vej

Ring Them Bells roterer flittigt på P6 med deres splinternye single ”The Fall” og har netop landet 5 stjerner for deres liveoptræden af GAFFA på deres supporturne med Kellermensch. Det er cool læderjakkerock med internationalt format. De arbejder på opfølgeren til det anmelderroste album fra 2020 ‘Thing’s That Come Slow’. Medlemmerne tæller de anerkendte folk Johannes Nidam, Jakob Jørgensen (Psyched up Janis), Moggie Johnson og Johannes Dybkjær Andersson (Lampshade m.fl.) Jan Johansen (Slowdive m.m).

Cool læderjakkerock med internationalt format. Psych-rockerne Ring Them Bells er klar til at indtage live-scenerne igen – nu i udvidet og forstærket besætning med Jakob Jørgensen fra Psyched Up Janis som bassist. I 2020 udgav bandet udgav det anmelderroste album ’Things That Come Slow’ med tre singler i høj rotation på P6 Beat gennem hele året, og trods lockdown nåede bandet at spille anmelderroste koncerter og endda udgive en øl opkaldt efter bandets single ’Favorite Gun’ via et stort internationalt samarbejde med Mikkeller og Warpigs Brewpub.

Live er Ring Them Bells en højenergisk, massiv, ja ligefrem eksplosiv oplevelse. Bandet giver alt i sig og har ry for ved hver enkelt koncert at spille som var det deres sidste. Side33 beskrev en af bandets shows i efteråret for ”eksplosivt, sitrende, rumsterende” og udnævnte Ring Them Bells som ”et af landets bedste LIVE bands”. Gaffa har ligeledes tidligere beskrevet et af bandets shows som ”enkelt, brutalt og primalt” og ”absolut respektindgydende”.

Bandets lyd er start-90’ernes britiske rockscene dyppet i et skud 60’er psychedelica. Det er Primal Scream, Ride og My Bloody Valentine, der møder Rolling Stones, The Stooges og The Byrds. Bandets sprængfarlige rock n roll rummer stærke omkvæd og hooks samt elementer af vintage soul og gospel – som alt sammen understøtter den syrede storytelling i forsanger Johannes Nidams tekster.

Anmeldelse live GAFFA *****

 

Der er noget på spil i soundtracket til år 2021. Fra #metoodebat til musikkens alternative rockscene slår A Mess leadguitaren an. Hun er med GAFFAs ord ”en fandenivoldsk og tiltrængt røst”. A Mess er en en-kvindehær bevæbnet med elguitar og et arsenal af fængende hooks og catchy melodier. Lyden er lige dele bekymringsfri 90er-barn og nutidig indie med en don’t give a fuck attitude, som hvis The Breeders avlede Soccer Mommy og overlod opdragelsen til Pussy Riot.

P6 Beat mener man skal lede længe efter en ordentlig rocksang i 2021, men kalder A Mess en ”sjælden fisk i nettet”, som man skal lytte til! GAFFA mener ”intet på hendes udgivelse virker rodet eller malplaceret, men derimod velovervejet, eftertænksomt og stærkt tilrettelagt. Kæmpestort tillykke med en fremragende udgivelse” og kvitterer med 5 stjerner. Hendes debut-EP ’WOMAN’ er udkommet i oktober 2021 med international og national bevågenhed og har modtaget 5 stjerner af b.la. GAFFA og fremragende anmeldelser fra ind- og udland som Good Because Danish (INT), Pretty in Noise (DE), GFR (DK), We Plug Good Music (UK) og mentions i store medier som Der Spiegel, Nothing But Hope and Passion, MTV Germany og Visions Magazine. A Mess har flere singler i rotation på P6, været på landsdækkende TV i Go’ Aften Danmark og også internationalt airplay og rotation på tyske radiostationer og optræder i flere podcasts med sin særlige cocktail af musik og markante meninger.

Samtidigt kickstarter A Mess også ’Snapshots of a Wo/Man’ – en kunsthybrid af musiksingler, minidokumentarer og kønsdebat skabt sammen med filminstruktør Tor Kolding (Nine Rocks m.m.) og soloartist Tomas Høffding (WhoMadeWho m.m.). A Mess forholder sig skarpt til listepikken, dating, fravalg af børn, venindeskab og fordomme igennem personlige fortællinger. Dorte Hartmann er bag aliaset A Mess. ’Et rod’ er D o r t e stavet bagfra, et uhøjtideligt virvar af fængende melodier og udadvendte følelser. Live er A Mess et stramt og simpelt duo-set up: sang/elguitar og trommer.