14.07.2020 - 29.07.2020
SOMMERKURSER FOR UNGE I TEMPLET
Koncerten er afholdt
Facebook event

Kom til sommerkursus i Templet og få et indblik i nogle af de aktiviteter vores frivillige beskæftiger sig med i huset. Vi udbyder som noget helt ekstraordinært tre kurser i sommerferien 2020. Alle kurser er gratis.

Foto/Videokursus

Tidspunkt: d. 14-16 Juli 2020, 16:30 – 20:30.

Vores koncertfotografer har i de sidste par år fanget alt fra små upcoming bands til større artister og bands på Templets scene. Nu tilbyder de et kursus i hvordan du tager det gode koncertbillede og hvordan man grundlæggende arbejder med kortfilm og musikvideo.

Hvad er et godt billede? Hvordan laver man grundlæggende en kortfilm eller musikvideo? Og hvad gør man når det skal på de sociale medier? Det er nogle af de spørgsmål vi forsøger at svare på i Templets Foto/Video kursus. Kurset varer tre aftener, og indeholder både lidt teori, masser af tid bag kameraet og ikke mindst en masse hygge.

Kursets første del omhandler stillbilleder og teorien bag et kamera. I kursets andel del benyttes teorien fra første del til at lave videoer. Her vil grundprincipperne bag en filmproduktion overfladisk blive gennemgået, og deltagerne skal arbejde sammen i mindre grupper om at lave en kort film. Her skal både arbejdes med manuskript, planlægning af filmningen, selve optagelserne og efterfølgende redigering. Den sidste del af kurset fokuserer på sociale medier hvor billeder og film er altafgørende.

Hvis man har et kamera, er man meget velkommen til at tage det med, ellers vil en telefon med kamera også kunne virke. Hvis man ikke har et kamera eller en kameratelefon finder vi en løsning på dagen.

Maksimum antal deltagere: 15 personer.
Aldersbegrænsning: min. 14 år.

Tilmelding: Send en mail til kursus@templet.dk eller tilmeld dig via facebookbegivenheden senest lørdag 11. juli kl. 12.00.

Barkursus

Tidspunkt: d. 20-22 juli 2020, kl. 16:30 – 19:30.

Kan du shake et æg? Kender du forskellen på sukkerlage og simple sirup? Ved du hvad James Bond mener når han siger shaken not stirred?

Hvis ikke – Så er Templets mocktailikursus nok noget for dig!

Templets mocktailkursus giver en kort introduktion til hvordan man kombinerer ingredienser til fantastiske, farverige og festlige drinks! Kurset fokuserer på alkoholfrie drinks og cocktails, såkaldte virgin drinks og mocktails Kurset strækker sig over 3 dage, hvor der hver dag vil blive kigget på nye drinks og mocktails. Den simple kemi der anvendes i mixologi, vil blive udforsket og forklaret, og deltagerne af kurset vil lærer hvordan man kan benytte dette til at lave specielle, smagfulde og alkoholfrie drinks. Der vil blive gennemgået hvordan man benytter sig af forskellige fødevare til at spice sine drinks op, blandt andet hvordan man laver en simple sirup, eller hvordan æggehvide også kan bruges til at tilføje den ekstra finesse til ens mocktail.

Yderligere vil deltagerne lære nogle af de grundprincipper og udtryk der ligger for mixologi, f.eks. hvad James Bond mener med shaken not stirred.

Udover at deltagerne bliver underholdt af flair og velsmagende drinks, kan der også komme noget læring i, at alkoholfrie drinks kan være en fest at have at gøre med.

Maksimum antal deltagere: 15 personer.
Aldersbegrænsning: min. 16 år

Tilmelding: Send en mail til kursus@templet.dk eller tilmeld dig via facebookbegivenheden senest fredag d. 17. juli kl. 10.00.

Lys- & Programmeringskurs

Tidspunkt: d. 27-29 juli 2020, kl. 16:30 – 20:30

Er du teknikfreak og kunne du godt tænke dig at prøve at sætte professionelt scenelys? Vores lyskursus er et todelt kursus, hvor den ene del omhandler programmering af LED-strips, og den anden del fokuserer på scenelys. Det er ikke et krav at du har erfaring indenfor programmering eller elektronik for at deltage i kurset. Til gengæld får du hands-on erfaring med scenelys og programmering af vores lyspult.

Kurset er et todelt kursus, hvor den ene del omhandler programmering af LED-strips, og den anden del fokuserer på scenelys. Ud over en samlet teorigennemgang kører de to dele samtidig, og der vil derfor være rig mulighed for enten at fordybe sig i en af delene eller prøve kræfter med begge dele. For programmeringsdelen gives der en kort introduktion til udviklingsboardet Arduino, og generel programmering. Derudover gives en introduktion til elektronikken bag LED-strips. Hvis de unge viser større interesse for emnet, vil der også være mulighed for at gå mere i dybden, med det tekniske. Kurset bygger på at de unge skal få hands-on erfaring med programmering og elektronik. Arduinoen er simpel, men alsidig og man kan få den til mange ting, uden at det behøver at være meget kompliceret. Den er let at komme i gang med, så det er ikke et krav at man har erfaring indenfor programmering eller elektronik for at deltage i kurset. I den del der omhandler scenelys, får man en introduktion til Templets professionelle lysudstyr og skal som hold samarbejde om at placere lamperne og programmere dem via Templets lyspult for at skabe forskellige stemninger på scenen. Desuden vil der være rig mulighed for at lære det grundlæggende om el-systemet bag, herunder hvordan man skifter en sikring, hvad sker der hvis ”relæet” går, og hvor mange lamper kan man koble sammen uden at der går ild i noget.

Maksimum antal deltagere: 15 personer.
Aldersbegrænsning: min. 14 år

Tilmelding: Send en mail til kursus@templet.dk eller tilmeld dig via facebookbegivenheden.