05.10.2024
SORTEN MULD
Tidspunkt
Koncerten starter kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00
Billetter
Forsalg: 240,- DKK inkl. gebyr
Entré: 260,- DKK

SORTEN MULD

” Det sitrer. Ja, det er den slags musikalske oplevelser, der i årtier har haft prædikatet “uforglemmelig” mejslet i fingerspidserne (…)

Sorten Muld er i skrivende stund en af de mest berusende, unikke og eksklusive koncertoplevelser i koncertkalenderen.”

⭑⭑⭑⭑⭑ Adam Bouttai, GAFFA

Det prisvindende og anmelderroste orkester SORTEN MULD er tilbage for fuld styrke! Og klar til endnu en turné!

Folktronica-pionererne, der i 2022 fejrede 25 års jubilæum for deres gennembruds-album, ”Mark II”, spiller stadig med samme nerve og nysgerrighed, som da de for første gang gav de nordiske middelalderballader elektrisk stød tilbage i slut-90’erne. Siden dengang, har mellemøstlige instrumenter og inspirationer naturligt fundet vej til det vidtfavnende lydlandskab og givet nye nuancer til deres helt unikke univers.

Den nye lyd af norden – og den nye lyd af Sorten Muld.

Til koncerten møder vi Ulla Bendixens nærværende sang i centrum for det bredtfavnende 6 mands-orkester. Nye og gamle sange i en orkestrering, der bevæger sig mellem det tyste nærvær og de himmelflængende udbrud.

“Hvilken fest, hvilken fejring af det genopstandne folktronica-fænomen, Sorten Muld og deres comeback-album, ‘Mark IV – Lånt Tid’ (…)

Må Sorten Muld i sin nuværende inkarnation, eller noget der ligner, forblive på den danske scene i mange, mange år frem!”  Kurt Baagø, Side 33

SONY genudgav ”MARK II”. Og bandet udgav så 13. maj 21 – efter næsten 20 års ventetid – deres længe ventede nye album “MARK IV – lånt tid”. Og de positive reaktioner lod ikke vente på sig:

“Alle mine forventninger bliver indfriet – og det både fordi orkesteret er tro overfor deres eget æstetiske udgangspunkt, (…)

fordi sangene og musikken er så forførende fremmanet, fordi udtrykket er så dramatisk, så meningsmættet og så modent, og fordi produktionen er så mesterlig…”

⭑⭑⭑⭑⭑ Ivan Rod, GAFFA

“Sorten Muld har opdateret deres æstetik og vision (…) et greb, som får Sorten Muld til at fremstå på højde med tiden og åbne  for nye strømninger”

Rasmus Steffensen, Information

Koncerterne byder både på numre fra det nye album men også på et stort tilbageblik på klassikerne fra de gamle; ”Mark II” og ”III”