24.02.2023
SORTEN MULD
Tidspunkt
Koncerten starter kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00
Billetter
Forsalg: 240,- DKK inkl. gebyr
Entré: 260,- DKK

 “Hvilken fest, hvilken fejring af det genopstandne folktronica-fænomen, Sorten Muld og deres comeback-album, ‘Mark IV – Lånt Tid’ (…) 

Må Sorten Muld i sin nuværende inkarnation, eller noget der ligner, forblive på den danske scene i mange, mange år frem!” Kurt Baagø, Side 33 

Sorten Muld fortsætter i foråret 2023 med en række koncerter med det samme 7-personers setup, som allerede har begejstret og bjergtaget publikum over hele landet. 

Folktronica-pionererne, der i 2022 fejrede 25 års jubilæum for deres gennembruds-album, ”Mark II”, spiller stadigt med samme nerve og nysgerrighed, som da de for første gang gav de nordiske middelalderballader elektrisk stød tilbage i slut-90’erne. 

Siden dengang, har mellemøstlige instrumenter og inspirationer naturligt fundet vej til det vidtfavnende lydlandskab og givet nye nuancer til deres helt unikke univers. Den nye lyd af norden – og den nye lyd af Sorten Muld. 

Til koncerten møder vi Ulla Bendixens nærværende sang i centrum for det bredtfavnende orkester. Nye og gamle sange i en orkestrering, der bevæger sig mellem det tyste nærvær og de himmelflængende udbrud. 

”Det sitrer. Ja, det er den type koncert. En af den slags musikalske oplevelser, der i årtier har haft prædikatet “uforglemmelig” mejslet i fingerspidserne (…) 

Sorten Muld er i skrivende stund en af de mest berusende, unikke og eksklusive koncertoplevelser i koncertkalenderen.” ⭑⭑⭑⭑⭑ 

Adam Bouttai, GAFFA 

REAKTIONER PÅ SORTEN MULDS SENESTE ALBUM, ’Mark IV- lånt tid’: 

“Alle mine forventninger bliver indfriet – og det både fordi orkesteret er tro overfor deres eget æstetiske udgangspunkt, (…) fordi sangene og musikken er så forførende fremmanet, fordi udtrykket er så dramatisk, så meningsmættet og så modent, og fordi produktionen er så mesterlig…” ⭑⭑⭑⭑⭑ Ivan Rod, GAFFA 

“Sorten Muld har opdateret deres æstetik og vision (…) et greb, som får Sorten Muld til at fremstå på højde med tiden og åbne for nye strømninger” Rasmus Steffensen, Information