20.01.2024
Temple of Doom: STRYCHNOS + TEMPLE OF SCORN
Tidspunkt
Koncerten starter kl. 21:00
Dørene åbner kl. 20:00
Billetter
Forsalg : 130,- DKK inkl. gebyr
Entré: 150,- DKK
De danske ekstremmetalveteraner STRYCHNOS udgav i sidste år deres længe ventede debut ‘A Mother’s Curse’ på Colorado Springs’ Dark Descent Records.
STRYCHNOS blev dannet i 1997 af Martin Leth Andersen (også kendt fra Undergang) og er måske den danske undergrunds bedst bevarede hemmelighed. ‘A Mother’s Curse’ er produktet af et håndværk, der er perfektioneret gennem 25 års slid, en sand fejring af ekstrem metal, der overgår alle genrebegrænsninger.
“Vi er stolte af endelig at kunne præsentere otte numre med kulsort dødsmetaltragedie, som det altid har været meningen, det skulle være: Mørk, atmosfærisk, brutal og tragisk!” udbryder Andersen.
De komplicerede kompositioner skifter problemfrit mellem stemninger af terror, håb og tragedie og opbygger en betydningsfuld atmosfære, der sjældent opnås i dag. Læg dertil opfindsomt riffing og knogleknusende vokal af højeste klasse, og resultatet er ‘A Mother’s Curse’.
Det virkelig komplette værk er pakket ind i et fantastisk cover af den uforlignelige Daniel Corcuera: “Det skræmmende motiv er baseret på den danske billedhugger Niels Hansen Jacobsens statue ‘Døden og Moderen’ fra 1892, der forestiller en ung kvinde i det ultimative tragedieøjeblik. Jacobsen var inspireret af slutningen på ‘Eventyret om en Moder’, en historie skrevet i 1847 af den berømte forfatter Hans Christian Andersen: “Og Døden gik med sit Barn ind i det ukendte Land.”
Andreas Lynge: Guitarer
Nis Larsen: Trommer
Martin Leth Andersen: Bas/vokal

Det grundlæggende fundament for Temple of Scorn blev lagt, da ideen om at skabe det mest dystre og mørke death metal opstod hos nogle af individerne bag. Forskellige konstellationer blev testet og endte endelig ud i en fysisk manifestation i 2018. Nuværende lineup består af både veteraner og nyt blod indenfor den danske death metal scene og burde være kendt af mange – både indenrigs og i udlandet. Siden da er tiden blevet brugt på at skrive materiale passende nok til at ende ud i første messe fra Temple of Scorn. 

Kreeret ud fra mange års erfaring indenfor genren, repræsenterer hvert enkelt nummer indbegrebet af mørke – lige fra komposition til de lyriske temaer. Rødderne er dybt begravet i death metal fundamentet, inspireret af klassiske bands såsom Incantation og Morbid Angel, men også nyere navne som Krypts og Grave Miasma. Temple of Scorn ER universel death metal, som på dunkleste vis kombinerer fortid og nutid til en ildevarslende ceremoni af lyd og stemning. 

Første messe i templet var 3–track demoet “Preliminary Mass”, optaget Juni 2021 af Quentin Nicollet i Black Sun Audio. Sidenhen er tiden blevet brugt på at skrive og indspille debut albummet “Funeral Altar Epiphanies”, der udkommer d. 24. November 2023 på det fremadstormende selskab Transcending Obscurity! Albummet, der ligeledes indspillet af Quentin Nicollet i Black Sun Audio, maler et dystert panorama af død, elendighed og undergang, mens det trækker lytteren ind i en malstrøm af mørke og kaos… 

TEMPLE OF SCORN består af:

Simon P. Katborg (Horned Almighty, Exmortem) Vocals

Flemming C. Lund (The Arcane Order, Invocator) Guitars

Svend E. Karlsson (Baest, Kampvogn) Guitars

Bjørn Jensen (Dawn of Demise, Bloodgutter) Bass

Jacques Hauge (Horned Almighty, Sylvatica) Trommer