22.09.2023
TIMECHILD + support: Exelerate
Koncerten er afholdt
Facebook event

Timechild er et dansk progressivt, heavyrockband dannet i 2020 i København. Deres lydunivers består af en blanding af progressiv rock og heavy metal, domineret af en kraftfuld leadvokal og karakteristiske twinguitarer, som tilsammen skaber deres unikke skandinaviske udtryk.

Siden Timechild udgav deres debutplade ”And Yet It Moves” i slutningen af 2021 er det gået rigtigt stærkt for det nye danske band. Topanmeldelser fra både danske og internationale medier, danmarkstour med bl.a. Jesper Binzer, Thundermother og Artillery, koncerter i bl.a. Store Vega, Amager Bio, Copenhell Metal Cruise og adskillige danske festivaler.

Nu er bandet tilbage med deres ventede andet album “Blossom & Plague”, som vil blive udgivet world wide d. 1. September 2023 igennem Mighty Music. Visionen med denne plade er vise hvordan heavy rocken fortsat kan udfordre og overraske i 2023. Bandets tunge og dynamiske lyd og tekstunivers har på denne plade taget en drejning i en mere progressiv og mørk retning. Selvom fundamentet i bandets lydunivers tydeligvis er lagt af fortidens giganter, hentes der inspiration både på tværs af tid og genrér. Netop denne mulighed for at dykke ned i de sidste mange årtiers musikhistorie og igennem dette definere deres egen lyd har været en vigtigt del af sangskrivnings- og indspilningprocessen.

Pladen er endnu engang produceret, mixet og masteret af Søren Andersen (Glenn Hughes, Phil Campbell, Jesper Binzer). Med sin store erfaring indenfor genrén, både som producer og musiker, var Søren et naturligt valg, da bandets nye visioner skulle foreviges. Resultatet er 8 sange som bredt viser bandets dynamiske spændvidde.

 

Exelerate er et power Thrash Metal band fra København. Bandet kombinerer lyden af hurtige, aggressive riffs og virtuose guitarsoli med klassisk power-inspireret vokal, for at skabe en ny, men genkendelig type af metal.
Bandet fandt hurtigt deres styrke i, at kombinere deres individuelle musikalske indflydelser, for at skabe en blanding af thrash-, power- og prog-metal, der lægger op til en aggressiv men tilgængelig lyd, og en kompleksitet der påvirker alle bandets kompositioner. De ved hvordan man starter et show og de giver publikum en eksplosiv oplevelse, der rummer alt hvad metal indebærer.
Exelerates selvbetitlede fuldlænge-debutalbum “Exelerate” blev udgivet som LP (Sort vinyl, begrænset til 300 stk.), CD og digitalt via From The Vaults den 10. marts, 2023.