01.01.1970
JACOB BELLENS
Koncerten er afholdt

 

Bellens-mellem

 

Jacob Bellens er langt fra et ubeskrevet blad på hverken udgivelsesfronten eller livescenen.

Han har udgivet en lang række albums med sine egne bands (Murder, I Got You on Tape), som solo artist og som gæstevokalist for andre artister, og det er blevet til mere end 500 koncerter henover årerne. Fans af Jacob Bellens vil vide, hvordan denne ydmyge og gådefulde kunstners musik og lyrik har en evne til at kravle ind under huden og efterlade lytteren bevæget og tørstende efter mere. Med pladen Polyester Skin fra foråret 2016 åbnede Jacob Bellens et nyt kapitel i en allerede imponerende karriere.

Polyester Skin er kommet til live henover de seneste 2 år i tæt samarbejde med producer & DJ Kasper Bjørke. Jacob sendte en masse demoer til Kasper, som derefter udvalgte de sange, som stod stærkest, og som Kaspers produktioner kunne bidrage bedst til. Polyester Skin er blot det seneste af flere samarbejder mellem de to, idet Jacob har været gæstevokalist på flere af Kaspers soloudgivelser, herunder “Young Again” fra albummet Standing On Top Of Utopia (2010) og “Lose Yourself to Jenny” fra Kaspers 2012-album Fool.

Alt imens det overordnede soniske udtryk på Polyester Skin er elektronisk, er der et imponerende line-up af gæstemusikere på albummet, bl.a. Tomas Høffding (WhoMadeWho), Jakob Høyer (The Raveonettes, Trentemøller) og Nils Grøndahl (Under Byen m.fl.)

Albumåbneren “Tidal Wave” slår tonen an med en luftig og åben produktion bag en tekst med den centrale linje “what is the point of / having a guiding star / if you won’t listen”. Beatet og synthesizerne har, med Jacobs egne ord, “en eller anden Vangelis/Chariots of Fire-agtig ting kørende for sig”, hvilket er mere end almindeligt svært at modstå.

Noget af det, der kendetegner Jacob Bellens, er den nærmest Damon Albarnske musikalske diversitet i hans samlede output. Det tunge groove, synth-strygerne og især rytmen i vokalen på sangen “Behind the Barricades” afslører Jacobs mangeårige fascination af hiphoppen imens “Raining Parachutes” trækker på caribiske traditioner, en musikalsk tradition som også er blevet antydet på Jacobs tidligere soloudgivelser.

Polyester Skin byder på flere tracks, hvis shuffle-grooves og synthesizers nikker anerkendende til en særlig del af firserpoppen, f.eks. i uptempo-sangen “Ace of Spades” og den smukke ballade “Untouchable”. Men man skal ikke lade sig narre af lyden af letvægts-keyboards og trommemaskiner – en stor eksistentiel dybde og intim melankoli er allestedsnærværende på Polyester Skin.

Ingen regler uden undtagelser: På albummets mest iørefaldende sange såsom “Back to You” og titelsangen “Polyester Skin” oplever man en ny side af Jacob Bellens. En side der beviser, at han er fuldt ud i stand til også at favne de lysere sider af livet i ekstremt dansable og fængende pop-sange.

Jacob Bellens’ 3. soloalbum er et legesygt og moderne bud på de kunstneriske dyder, der allerede har gjort ham til et af landets mest hyldede sangskrivere igennem det seneste årti.

Biografi

Jacob Bellens er født i Nakskov i 1979. Han har skrevet sange siden han var 13, hvilket har resulteret i et kæmpestort bagkatalog allerede i en ung alder. Jacob har udgivet albums i forskellige konstellationer siden 2004, herunder 3 albums med duoen Murder, 4 albums som forsanger i I Got You On Tape samt 2 soloplader, The Daisy Age (Wind Some Lose Some, 2012) og My Convictions (A Spot in the Sun, 2014).

I 2013 skrev Jacob Bellens, sammen med sine to sangskriver-kollegaer Fridolin Nordsøe og Kristian Leth, temasangen til en af årets store TV-serier (Dicte) og Jacob er også halvdelen af duoen Goblins sammen med Lars Iversen fra The Asteroids Galaxy Tour. Deres sang “Heartbreak City” var én af de mest spillede sange på P6 Beat i sommeren 2015.

Jacob Bellens fik i 2013 tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdsstipendium. Han modtog musikkritikernes Steppeulv-pris for Årets Sanger i 2011 og I Got You On Tape modtog den prestigefyldte P3 Guld-pris samme år. Både Murder, I Got You On Tape og samarbejdet med Kasper Bjørke har været nomineret til Danish Music Music Awards.

Jacob Bellens har spillet et væld af koncerter med sine bands, inkl. toneangivende festivaler såsom Roskilde Festival, SXSW, Eurosonic, By:Larm, Glimps og mange flere.

Links

Website: http://www.jacobbellens.com/

Facebook: https://www.facebook.com/jacobbellens

Soundcloud: https://soundcloud.com/jacob-bellens