01.01.1970
GINMAN/EIVØR
Koncerten er afholdt

GINMAN/EIVØR

TORSDAG 13. NOVEMBER KL. 20:00

Pris forsalg: 150,-
Pris i døren: 150,-

Dørene åbner kl. 20.00
Koncertstart kl. 21.00

KØB BILLET HER!

http://www.ginman.dk/

http://eivor.com/

ginmaneivor_prfoto

”Music that is based on and rooted in Jazz, but doesn’t stop at jazz’s borderline. The mood is deliciously evil……..”

GINMAN / EIVØR er navnet på det orkester, som kontrabassisten Lennart Ginman og sangerinden Eivør Pálsdóttir har skabt.

Man kan høre et fascinerende grænseløst musikalsk møde mellem den akustiske jazz og den elektroniske musik, sammensmeltet i et stemningsfuldt og nutidigt udtryk. Musikken er nyskrevne sange af Ginman og Eivørs tilsat et par tidløse klassikere. Den gennemgående tone i musikken er mørk, underspillet og filmisk, og ind imellem ligefrem romantisk og dramatisk. Den nordiske melankoli er en væsentlig del af den musikalske bagage, som de begge har med sig. Eivør via sin færøske baggrund og Ginman qua sin finske.

GINMAN / EIVØR er samtidsmusik, eftertænksom jazz og improvisationer tilsat en knivspids David Lynch……

GINMAN / EIVØR er klar til efterårsturneén 2014 med nyt album, som udgives af Sony Music til efteråret. Orkestret rummer foruden Ginman og Eivør, tre af landets absolut vigtige og toneangivende musikerer: Mads Emil Nielsen, Kæv Gliemann og Oliver Hoiness. Under et interview kaldte Eivør orkesterets lyd for “mørk JazzElectroPop”. Sikkert er det i hvert fald, at musikken nok har sine rødder i jazzen, men så sandelig også trækker tråde til anden betydelig mindre akustisk samtidsmusik…… Her kan ingen vide sig sikker.

Efter en vel overstået turné i efteråret 2013, der også afsluttes med koncert i DR Koncerthuset i København, var GINMAN / EIVØR på Færøerne i syv dage for at indspille debutalbummet. Indspilningen foregik i det berømmede Studio Bloch, som ligger i Tórshavn i et ombygget fiskefrysehus.

GINMAN / EIVØR står i 2013/14 som et af tidens vigtigste og mest kompromisløse, cross-over projekter på den kreative del af den europæiske musikscene. Ikke alene bygger de bro mellem musikalske genrer, udtry o stilarter, en o s elle enerationer.