28.10.2016
NIKOLAJ NØRLUND
Koncerten er afholdt

 

nikolajnørlund

 

Nikolaj Nørlunds syvende solo album på dansk, “ViLLA” fra foråret 2016, er et album af en helt unik karakter, både for Nørlund og måske også for dansk musik i det hele taget. Albummet består nemlig af 12 sange Nørlund har skrevet udelukkende med Copenhagen Phil for øje. Orkestret bestod af 25 musikere fordelt på stryge, træ- og messingblæsere samt en janitsjar ved indspilninger i det gamle radiohus på Rosenørns Allé. Dirigent var Hans Ek.
På indspilningerne er selvfølgelig også Nørlunds faste rytmegruppe med Anders Christensen på bas og Rasmus Valldorf på trommer, samt Adi Zukanovic på piano og keyboards men derimod ingen guitar. ViLLA er således det første guitarløse album i Nørlunds karriere.
Nørlund har arbejdet på ViLLA siden sidste vinter, bla i samarbejde med Zukanovic om albummets arrangementer. Det har resulteret i et album med sin helt egen klang, stemning, fortælling og forløb.
Side A tilhører balladerne, de store episke forløb som på den knap syv minutter lange åbner Amerikaneren. På side B blir tempoet og volumen sat op og den byder blandt på den første single Inden Muren. Side C er indspillet med en en kvartet i Sauna-studiet og byder således på en tættere og mere intim klang.
Afslutningen på side D består af en blanding af stemningerne på de foregående sider for at ende i den repitative hymne Alt det vi ska nå.